Autor textu: PaedDr.Helena Rusnáková
16.09.2019

TEEN FEST v Nových Zámkoch sa vydaril na jednotku

Mladí zabávali mladých.

Foto: PaedDr.Helena Rusnáková

Bratislava 16.09.2019 (Skolske.sk)

Dňa 14. septembra 2019 okolo poludnia sa Hlavné námestie v Nových Zámkoch začalo zapĺňať mladými ľuďmi a deťmi. V tento deň sa konal v meste I. ročník mládežníckeho festival Teen Fest . Väčšinu organizačných povinností prevzali mladí ľudia. Festival financovaný z rozpočtu mesta Nové Zámky.

pic
Foto: PaedDr.Helena Rusnáková

Festival sa začal slávnostným príhovorom organizátorov z radov mládeže. K účastníkom podujatia sa v slovenskom jazyku prihovorila Sabina a v maďarskom jazyku Áron, ktorí počas festivalu pôsobili ako moderátori podujatia. Privítali predovšetkým Novozámčanov a všetkých, ktorí prišli podporiť prvý ročník Teen Festu. Vo svojom príhovore poďakovali Mestu Nové Zámky, Novovitalu Nové Zámky , Komunitnému centru Kompas, Bratskej jednote babtistov Radostná správa, Mládeži SČK, skautom z Nových Zámkov, OZ KulturKorzo, všetkým dobrovoľníkom zo základných a stredných škôl, ktorí venovali svoje úsilie, čas a veľkú dávku odhodlania pri organizácii podujatia.
Moderátori podujatia zvlášť poďakovali ich lídrovi Lukášovi Kocerovi, Jarmile Krochtovej, Denise Felixovej .

pic
Foto: PaedDr.Helena Rusnáková
pic
Foto: PaedDr.Helena Rusnáková

Prvý ročník novozámockého Teen Festu ponúkol deťom a mládeži rad pútavých podujatí,ku ktorým patril Beh pre radosť, hudobné vystúpenia mládežníckych súborov, jednotlivcov, kapiel. Nielen pre najmenších, ale ajpre tých „odrastenejších“ boli pripravené rôzne atrakcie ponúkajúce možnosť vyšantiť sa v skákacom hrade, zahrať si bosý futbal, oboznámiť sa s pravidlami prvej pomoci, získať rôzne zaujímavé a užitočné informácie od skautov, maľovanie na tvár a mnohé ďalšie. Počas doby trvania festivalu bola vo vestibule výstava výtvarných prác mladých umelcov.
Výborne zorganizovanému podujatiu doprialo i príjemné septembrové počasie.

pic
Foto: PaedDr.Helena Rusnáková
pic
Foto: PaedDr.Helena Rusnáková
pic
Foto: PaedDr.Helena Rusnáková

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]