Autor textu: Janka Šuchová
04.11.2019

Míľa nádeje pre Jurka

Bežali deti, učitelia i rodičia. Všetci chceli pomôcť!

Foto: Juraj Borcovan/Filip Gallo

Martin 02.11.2019 (Skolske.sk)

Evanjelická spojená škola v Martine organizovala 23. októbra športovo-charitatívne podujatie Míľa nádeje (pre Jurka), beh detí zo všetkých zložiek školy, učiteľov a rodičov.  

Míľa nádeje (pre Jurka) predstavovala pilotnú akciu školského sociálneho projektu pre školský rok 2019/2020 v Evanjelickej spojenej škole v Martine. Spoločný beh mal za cieľ ukázať nielen, že šport je výbornou prevenciou proti chorobám, ale zároveň aj mal vyjadriť podporu rodičom trojročného Jurka, ktorému bola nedávno diagnostikovaná leukémia. Nakoľko liečba je veľmi finančné náročná, vedenie. žiacka školská rada a študenti našej školy dostali nápad, ako aspoň trochu pomôcť a finančne podporiť liečbu malého Jurka. Rozhodli sa, že zorganizujú Míľu nádeje. Táto úžasná myšlienka bola zo strany organizátorov i zúčastnených finančnou pomocou pre malého chlapca i jeho rodičov, ktorí sú zamestnanci našej školy.

pic
Foto: Juraj Borcovan/Filip Gallo

Zbierka pre rodinu malého chlapčeka bola realizovaná formou dobrovoľného štartovného - symbolického jedného eura. Kto mal záujem, mohol prispieť aj vyššou sumou. Nešlo o víťaza behu, niektorí účastníci kráčali, iní prebehli celú dĺžku trate. Spoločne odbehli zúčastnení symbolickú míľu a za tento výkon ich čakalo zdravé občerstvenie. Napriek tomu, že beh aj symbolická finančná pomoc boli dobrovoľné, žiaci neváhali a s veľkou radosťou súhlasili s týmto podujatím, keďže vedeli, že je to pomoc pre správnu vec.

pic
Foto: Juraj Borcovan/Filip Gallo

 Nielen škôlkári, žiaci a študenti, ale aj zamestnanci školy a rodičia vyjadrili podporu tejto rodine. To hlavné, čo bolo cítiť, bola túžba a viera v uzdravenie malého chlapca, ktorého rodine sa život sa v krátkom čase dramaticky zmenil. 

Ema Jendrušáková
Marek Masarovič
(študenti Evanjelickej spojenej školy v Martine)

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]