Autor textu: TASR
11.03.2020

Čadca, Trnavský kraj, Handlová,  Topoľčany, Považská Bystrica: zatvárajú školy

Koronavírus zatvára ďalšie školy. 

Foto: TASR

Čadca 11.03.2020 (Skolske.sk)

Čadca: Mesto preruší vyučovanie v školách a na dva dni zatvorí mestský úrad

Krízový štáb mesta Čadca prerušuje v súvislosti s výskytom nového koronavírusu na Slovensku vyučovanie vo všetkých školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta od 12. do 18. marca. Zároveň bude z dôvodu dezinfekcie vo štvrtok (12. 3.) a v piatok (13. 3.) zatvorený Mestský úrad (MsÚ) v Čadci a príspevkové organizácie mesta. TASR o tom informoval hovorca mesta Marián Kráľ.
      Podotkol, že život v meste zostane zachovaný. "Rovnako aj vývoz smetí a činnosť mestskej polície. Chceme poprosiť občanov, ak to nie je naozaj nevyhnutné, aby nechodili na úrady a využili možnosti elektronického vybavovania. Ide o preventívne opatrenia, preto žiadame občanov, aby boli zodpovední, disciplinovaní a nepodliehali panike," zdôraznil hovorca mesta.
      "Chceme apelovať na občanov, že voľno v práci, škôlkach a školách neznamená, že sa majú masovo presúvať na úrady či stretávať na verejnosti. Mesto Čadca ruší až do odvolania všetky spoločenské, kultúrne i športové podujatia," dodal Kráľ.

Autobusy prímestskej dopravy budú v Trnavskom kraji jazdiť v prázdninovom režime

      Trnava 11. marca (TASR) - V súvislosti s prijatými preventívnymi opatreniami pred šírením nového koronovavírusu a následným prerušením vyučovania v stredných školách Trnavský samosprávny kraj (TTSK) pristupuje od 12. marca k zavedeniu prázdninového režimu prímestskej autobusovej dopravy.
      K obmedzeniu verejnej dopravy sa pristupuje z dôvodu prerušenia vyučovania na všetkých úrovniach. Toto opatrenie platí až do odvolania. Prázdninový režim bol zavedený ako dôsledok dočasne zatvorených stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti TTSK, ako aj škôlok, základných škôl, univerzít a vysokých škôl na území kraja.
      "Doprava žiakov do a z niektorých základných škôl, v ktorých nie je prerušené vyučovanie, bude naďalej zabezpečená," uviedol kraj.

Handlová: Mesto pre hrozbu šírenia nového koronavírusu zatvorí školy

      Handlová 11. marca (TASR) - Samospráva Handlovej v súvislosti s hrozbou šírenia nového koronavírusu dočasne od piatka (13. 3.) preruší vyučovanie na školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. K rovnakému opatreniu vyzýva i súkromných zriaďovateľov. Rozhodol o tom v stredu krízový štáb mesta, informovala hovorkyňa Handlovej Jana Paulínyová.
      Školy a školské zariadenia v Handlovej, ktorých je v meste 16, budú od piatka 13. marca do pondelka 16. marca vrátane uzatvorené. Riaditeľky základných škôl udeľujú na základe odporúčania primátorky mesta Silvie Grúberovej riaditeľské voľno. Centrum voľného času so sídlom v dome kultúry zároveň ruší od štvrtka (12. 3.) do odvolania krúžkovú činnosť.
      "Usmernenia štátnych inštitúcií k otázke plošného uzatvorenia škôl neprichádzajú, a preto využívame zákonné právo na obmedzenie školskej dochádzky v základných školách na čas, ktorý máme v kompetencii. Verím, že vo štvrtok po avizovanom zasadnutí ústredného krízového štábu budeme mať jasné inštrukcie čo ďalej," uviedla Grúberová. Dosluhujúci premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) v stredu povedal, že sa zaoberajú otázkou prerušenia vyučovacieho procesu na všetkých školách.
      Primátorka mesta zároveň odporúča súkromnej umeleckej škole Volcano a občianskemu združeniu Dazya – tanečnej skupine so sídlom v Handlovej, aby nasledovali rozhodnutia riaditeliek handlovských základných škôl v meste a tiež zrušili vyučovací proces, respektíve tréningy.
      Ďalšie zasadnutie krízového štábu za účasti štatutárov škôl a školských zariadení na území mesta je naplánované na pondelok 16. marca o 9.00 h. V prípade pokynov od vyšších štátnych inštitúcií primátorka zvolá štáb podľa potreby skôr.

Topoľčany: Mesto prerušuje vyučovanie na základných školách, zatvára škôlky

 Mesto Topoľčany prijalo po zasadnutí krízového štábu a na základe odporúčaní Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Topoľčanoch ďalšie opatrenia v súvislosti s novým koronavírusom. Od štvrtka 12. marca predbežne do 20. marca sa prerušuje vyučovanie na základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Topoľčany, informovala radnica. Vo štvrtok budú posledný deň v prevádzke školské kluby pre deti, ktorých zákonní zástupcovia si nedokážu inak zabezpečiť opatrovanie vo svojom pracovnom čase.
      Od pondelka 16. marca predbežne do 20. marca sa zatvárajú materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Topoľčany. Stránkové hodiny topoľčianskeho mestského úradu ostávajú nezmenené, ale osobný kontakt bude umožnený iba v kancelárii prvého kontaktu. Po telefonickom dohovore môžu občania v kancelárii prvého kontaktu vybaviť svoje úradné záležitosti voči všetkým odborom mestského úradu.
      Od 12. marca zostane zatvorená aj ZUŠ Ladislava Mokrého v Topoľčanoch a obe cirkevné školy, ZŠ sv. Don Bosca a ZŠ sv. Ladislava. Základným a materským školám, ktoré nie sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Topoľčany, odporúča vedenie mesta zvážiť prerušenie vyučovania, prípadne prijať iné sprísnené preventívne opatrenia podľa odporúčaní RÚVZ. Mestská polícia bude monitorovať verejné priestranstvá aj prevádzky, aby zamedzila prípadnému zhromažďovaniu sa detí a mladistvých.

Považská Bystrica: V meste zatvoria školy i škôlky, zrušili verejné podujatia

      Považská Bystrica 11. marca (TASR) – Základné školy, materské školy a detské jasle v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Považská Bystrica budú od štvrtka (12. 3.) do pondelka (16. 3.) vrátane zatvorené. Rozhodol o tom na svojom zasadnutí krízový štáb mesta v záujme zabezpečenia ochrany obyvateľov pred ochorením COVID-19.
      Ako informovalo mesto na svojej webovej stránke, na základe rozhodnutia krízového štábu sú zrušené výlety, exkurzie, výcviky, pracovné a študijné pobyty. Pre verejnosť sú zatvorené od štvrtka až do odvolania centrum voľného času, základné umelecké školy, krytá plaváreň, zimný štadión i športová hala.
      Až do odvolania zakázala samospráva výdaj stravy cudzím stravníkom v školských jedálňach a zariadeniach pre seniorov v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Zrušené je organizovanie verejných kultúrnych, športových, spoločenských a iných podujatí. Mesto odporúča žiakom škôl a klientom zariadení pre seniorov v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta nezúčastňovať sa na verejných a hromadných podujatiach.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]