Autor textu: TASR
08.05.2020

Záujemcovia o inkluzívne vzdelávanie sa môžu prihlásiť do Školy inkluzionistov

Cieľom je umožniť všetkým deťom vzdelávať sa v bežných základných školách so svojimi rovesníkmi.

Ilustračná snímka, FOTO TASR - Milan Drozd 

Bratislava 8. mája (TASR) - Nadácia pre deti Slovenska spustila prihlasovanie sa do nového ročníka grantovo-vzdelávacieho projektu Škola inkluzionistov. K 40 školám na ceste k inklúzii sa môže pripojiť ďalších 20 priaznivcov inkluzívneho vzdelávania. Prostredníctvom online formulára sa za školu môžu prihlásiť asistenti, učitelia, špeciálni pedagógovia, psychológovia či riaditelia. Výzva na prihlásenie sa trvá do 14. júna. TASR o tom informovala Kristína Zelná z Programu inkluzívneho vzdelávania Kto chýba?.
      
Cieľom je umožniť všetkým deťom vzdelávať sa v bežných základných školách so svojimi rovesníkmi. Či už sú to deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami alebo zdravotným znevýhodnením. "Po dvojmesačnej izolácii a domácom vyučovaní sme o krok bližšie k vzdelávaniu detí s rozmanitými potrebami v bežných školách. Veríme, že po tom, ako sme si vyskúšali nútený 'homeschooling' všetci, bude situácia pre rodičov detí so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami alebo znevýhodnením oveľa jednoduchšia a stretnú sa v školách skôr s prijatím. Nadácia pre deti Slovenska je pripravená v školskom roku 2020/2021 podporiť nových 20 škôl na ich ceste k zmene vo vzdelávaní," povedal riaditeľ Nadácie pre deti Slovenska Ondrej Gallo.
      
Účasťou v projekte Škola inkluzionistov získajú zástupcovia školy ročný intenzívny vzdelávací program, ktorý zahŕňa podporu a sprevádzanie regionálnym konzultantom, spoluprácu so skúseným odborným tímom, prepojenie s podobne zmýšľajúcimi kolegami z celého Slovenska, ale aj podporné materiály na svoju prax či príležitosť vymieňať si svoje skúsenosti. Účastníci z radov asistentov, učiteľov, špeciálnych, sociálnych a liečebných pedagógov, psychológov i riaditeľov sa budú vzdelávať, ako učiť s ohľadom na rozmanité potreby žiakov v triede a škole.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]