Autor textu: Adam Baloga
19.05.2020

Spomienka na minuloročné hokejové MS

V takomto čase by sa už konali majstrovstvá sveta v hokeji.

Foto: osobný archív Adam Baloga

Spišské Vlachy 19.05.2020 (Skolske.sk) 

Spomínam si na udalosť, ktorá sa mi stala pred rokom. Vtedy sa majstrovstvá konali u nás na Slovensku. Veľmi som chcel ísť na zápas, v ktorom by hralo Slovensko. Na takýto zápas boli už lístky vypredané, z čoho som bol smutný. Ockovi sa podarilo kúpiť vstupenky na iný súboj: Francúzsko – Veľká Británia. Všetci z rodiny sa nám smiali, že ideme na bezvýznamný duel najslabších mužstiev.

pic
Foto: osobný archív Adam Baloga

Nastal deň zápasu. Bol som veľmi nedočkavý. Po hodinovej ceste vlakom sme prišli do Košíc. Zo stanice sme išli rovno k štadiónu, kde sme si urobili fotku. Vošli sme do stanu, kde značka Škoda rozdávala vlajky Francúzska a Veľkej Británie. Z každej sme si zobrali po dve. Keď sme si sadli na naše miesto, zistil som, že do zápasu ostáva ešte hodina. Sedieť za bránkou vedľa východu zo šatní Francúzov a rozhodcov je fajn, ale mne sa naozaj čakať nechcelo. Ocko trval na svojom: „Počkáme tu na mieste!“ A čakať sa vyplatilo...

pic
Foto: osobný archív Adam Baloga

Brat Dávid držal v ruke francúzsku vlajku. Vtom prišiel k nemu francúzsky hráč a dal mu do ruky hokejku. Neverili sme vlastným očiam. Veľmi sme sa potešili. Možno o desať minút na to sa hráči išli rozkorčuľovať. Keď sa vracali do šatne, dvaja hráči nám dali oficiálne tréningové puky.

pic
Foto: osobný archív Adam Baloga

Vďaka týmto darčekom som celý zápas fandil Francúzom, ktorí najprv vyhrávali. Fanúšikovia z Veľkej Británie povzbudzovali svojich aj keď celý zápas prehrávali. No potom Briti vyrovnali, v predĺžení dali gól a vyhrali. Po strelení posledného gólu sa Briti hodili o plexisklo a ja som si myslel, že sa celé zlomí.

pic
Foto: osobný archív Adam Baloga

Domov som odchádzal síce smutný, že nevyhrali Francúzi, no s darčekmi a peknými zážitkami. Z bezvýznamného zápasu bol nakoniec rozhodujúci duel o udržanie sa v najvyššej kategórii MS.

Adam Baloga (V. tr.)
junior redaktor TASR / redaktor školského časopisu SRDCE
ZŠ sv. Jána Krstiteľa Spišské Vlachy

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]