Autor textu: TASR
08.10.2020

Mladí ľudia z Tisovca vyhrali 5. ročník programu Ukáž sa!

Nadácia SOŠV pre mladých športovcov vyčlenila celkové finančné prostriedky vo výške 46-tisíc eur.

Na archívnej snímke predseda správnej rady Nadácie SOŠV Dušan Guľáš. FOTO TASR - Jakub Kotian

 Bratislava 8. októbra (TASR) - Komunita mladých ľudí zapálených pre šport z Tisovského spolku aktívneho pohybu a vitality vyhrala 5. ročník grantového programu Nadácie Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Ukáž sa! Za triumf získala finančný grant vo výške 3000 eur.
      
"Príbeh občianskeho mládežníckeho združenia z Tisovca môže byť inšpiratívny pre mnohých. Zo starého školského skladu si mladí vybudovali tréningové centrum, ktoré dnes navštevujú športovci rôznych vekových skupín. Mladšie generácie v centre vedú k pohybu a starším sa snažia prostredníctvom telovýchovných aktivít dať väčšiu chuť do života," uvádza sa v tlačovej správe.
      
Na druhom mieste v hlasovaní verejnosti sa umiestnila mladá atlétka Andrea Švecová. Rovnakú sumu 2500 eur ako Švecová získali aj volejbalisti MVK Nové Mesto nad Váhom.
      
Nadácia SOŠV už piaty rok výrazne podporila talentovanú mládež vo veku od 12 do 18 rokov. Pre mladých športovcov vyčlenila celkové finančné prostriedky vo výške 46-tisíc eur. Celkovo počas piatich rokov Nadácia SOŠV rozdelila v grantovom programe Ukáž sa! viac ako 280-tisíc eur. "Cieľom programu Ukáž sa! je podporiť mladých talentovaných športovcov s prihliadnutím na ich športové výsledky i sociálny štatút. Tento rok sme prepojili sociálne siete a šport, obe tieto oblasti hrajú v živote mladých ľudí dôležitú úlohu. Je veľmi dôležité podporovať športové talenty, ktoré sa majú v budúcnosti stať vzorom pre ďalšie generácie mladých športovcov a zdrojom radosti slovenských športových fanúšikov," povedal predseda správnej rady Nadácie SOŠV Dušan Guľáš.
     
Pôvodne malo byť vo finále 24 jednotlivcov či kolektívov, správna rada vzhľadom na kvalitu prihlášok a sociálny aspekt sa však rozhodla zvýšiť dotáciu grantového programu o 11-tisíc eur na 46-tisíc eur a počet finalistov o ďalších jedenásť. Víťazov určila na základe sympatií i uverejnených videí, ktoré pripravil tím SOŠV, verejnosť v internetovom hlasovaní. "Z roka na rok počet záujemcov o Ukáž sa! stúpa. V prvom ročníku prišlo Nadácii SOŠV 73 žiadostí o grantovú podporu, v druhom 116, v treťom 168, vo štvrtom 182 a v tomto až 301. Tento počet nás motivuje do budúcnosti. Veríme, že sa nám projekt podarí ešte viac zatraktívniť. Na Slovensku je veľa mladých športovcov, ktorým sa podpora zíde pri rozbehu ich kariéry. Presviedčajú nás o tom príklady z predošlých i tohto ročníka," povedala riaditeľka Nadácie SOŠV Zuzana Vodáčková.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]