Autor textu: TASR
12.10.2020

Gröhling: Keď nebudú otvorené školské kluby, nemôžu fungovať ani ZŠ

V súvislosti s dátami Gröhling uviedol, že dáta za školstvo majú na ministerstve.

Na archívnej snímke minister školstva Branislav Gröhling. FOTO TASR - Pavel Neubauer

Bratislava 12. októbra (TASR) – Keď nebudú otvorené školské kluby detí, nemôžu fungovať ani základné školy, pretože sú prepojené. Po pondelkovom rokovaní vlády to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS).

Školské kluby detí podľa ministra školstva zatvorené nebudú. Podotkol, že sa riadia manuálmi zverejnenými na webe ministerstve školstva. Princípy sú podľa jeho slov rovnaké ako doteraz, pričom sa musia dodržiavať hygienické a epidemiologické opatrenia. Rovnako sa musí minimalizovať premiešavanie detí. "Jednotliví zriaďovatelia ich budú výraznejšie kontrolovať, aby tam nenastalo žiadne ohnisko. Keď nebudeme mať otvorené školské kluby detí, tak nemôžu fungovať ani základné školy, pretože sú prepojené," povedal minister školstva.

V nasledujúcich týždňoch budú uvoľnené financie na technické dovybavenie škôl. Minister pripustil, že o tomto diskutovali celé leto. "Zo strany ministerstva financií bude uvoľnená čiastka, aspoň tak sme sa dohodli," povedal šéf rezortu školstva. Ako dodal, na rezorte školstva budú maximalizovať všetky úspory, aby vedeli v nasledujúcich týždňoch posielať školám prvé finančné prostriedky na zabezpečenie digitálnej techniky.

V súvislosti s dátami Gröhling uviedol, že dáta za školstvo majú na ministerstve. "My si ich zbierame a na základe nich sme dokázali aj argumentovať," uzavrel šéf rezortu školstva.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]