Autor textu: TASR
03.11.2020

Hlavnou školskou inšpektorkou je od 1. novembra A. Štofková Dianovská

Nová hlavná školská inšpektorka chce zmeniť nazeranie na inštitúciu a priblížiť ju učiteľskej obci.

Alžbeta Štofková Dianovská. Foto: Ministerstvo školstva SR

Bratislava 3. novembra (TASR) - Novou riaditeľkou Štátnej školskej inšpekcie je od 1. novembra Alžbeta Štofková Dianovská. Vo funkcii vystrieda Vieru Kalmárovú. TASR o tom informoval odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR. Funkčné obdobie hlavného školského inšpektora je päť rokov.
      
"Ďakujem pani Kalmárovej, doterajšej šéfke štátnej školskej inšpekcie, za jej doterajšie vedenie. Mimoriadne oceňujem, kam sa jej podarilo inšpekciu počas jej pôsobenia posunúť. Pevne verím, že budeme spolu naďalej spolupracovať," uviedol minister školstva Branislav Gröhling (SaS).
      
Nová hlavná školská inšpektorka chce zmeniť nazeranie na inštitúciu a priblížiť ju učiteľskej obci. "Mojím cieľom je zmeniť pohľad na štátnu školskú inšpekciu. Ambíciou je, aby sa na ňu nepozeralo len ako na kontrolný orgán, ale aj poradenský. V pláne máme digitalizáciu celého procesu tak, aby inštitúcia držala krok s digitalizáciou na školách a školských zariadeniach. Samozrejmosťou bude vzájomný rešpekt medzi školským inšpektorom a kontrolovaným subjektom," ozrejmila svoje plány.
      
Alžbeta Štofková Dianovská v minulosti pracovala na riadiacich pozíciách v školstve, pôsobila tiež ako vedúca expertného tímu pre činnosť výchovných poradcov či lektorka.
      
Štátna školská inšpekcia je nezávislý orgán štátnej správy. Plní funkciu kontroly štátu nad úrovňou pedagogického riadenia, výchovy a vzdelávania a materiálno-technických podmienok v školách a v školských zariadeniach.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]