Autor textu: Ľubomír Baloga
11.11.2020

Sladká pomoc - Dvakrát dobrá čokoláda 

S  chuťou sme sa zapojili do pomocí misiám.

Foto: archív ZŠ sv. Jána Krstiteľa Spišské Vlachy

Spišské Vlachy 10.11.2020 (Skolske.sk)

V  mesiaci október v škole pravidelne upriamujeme svoju pozornosť na misie. Či už besedou s misionármi alebo misijnou zbierkou. Minulý rok sa žiaci s veľkým nadšením zapojili do Misijného jarmoku. Tento rok Pápežské misijné diela motivovali deti k misijnej pomoci čokoládou. Otec Ivan Kňaze, riaditeľ Pápežských misijných diel na Slovensku, dôvod tejto aktivity približuje nasledovne: „Sladká pomoc je misijnou aktivitou, ktorá robí našu kresťanskú lásku konkrétnejšou. Chceme motivovať dobrovoľníkov na Slovensku, aby prejavovali solidaritu s Cirkvou na celom svete a robili niečo pre deti a mladých ľudí v najchudobnejších krajinách sveta. Kampaň Sladká pomoc ukazuje, aké ľahké je dosiahnuť veľké veci mnohými malými skutkami.“ 

S veľkou chuťou na čokoládu a s odhodlaním robiť malé skutky lásky sme sa zapojili do misijnej zbierky SLADKÁ POMOC. Deti, ale aj dospelí, si mohli zakúpiť čokoládku v hodnote 0, 50 EUR. Pri dverách zborovne to niekedy vyzeralo ako v bufete. Či už pred vyučovaním alebo počas prestávok, dobehli žiaci s otázkou: „Ešte sú čokoládky? Prosím si jednu.“ Niekedy to bolo aj viac. Pre seba, pre súrodencov či pre spolužiakov. Neodolali ani učitelia. Predalo sa 210 čokolád a vyzbieralo sa takto 120 EUR. Odoslali sme ich na účet Pápežských misijných diel.

Čistý zisk z predaja smeruje  na podporu projektov pre deti.  Tento rok budú podporené deti v Keni, Rwande, Etiópii a v Ugande. Zakúpením čokoládok zlepšíte život detí a mládeže priamo v ich krajine. Dobro chceme dopriať aj ľuďom, ktorí sa majú oveľa horšie ako my.

Radi sa zapojíme aj v druhom kole.

pic
Foto: archív ZŠ sv. Jána Krstiteľa Spišské Vlachy

Zapojiť sa môžete aj vy. Viac na stránke Pápežských misijných diel.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]