Autor textu: TASR
16.11.2020

Remišová: Za ľudí presadzuje, aby sa žiaci mohli čo najskôr vrátiť do škôl

Remišová podotkla, že v súvislosti s aktuálnou pandémiou nového koronavírusu opäť prežívajú veľmi ťažké obdobie.

Na archívnej snímke podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí). FOTO TASR - J

Bratislava 16. novembra (TASR) – Strana Za ľudí presadzuje, aby sa žiaci mohli čo najskôr vrátiť späť do škôl a z tejto zložitej situácie vyjsť silnejší a zrelší. Uviedla to ministerka investícií a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová v súvislosti s utorkovým (17. 11.) Dňom študentstva v spojitosti s aktuálnou témou zasadnutia ústredného krízového štábu, ktorý by sa mal venovať aj otváraniu škôl. TASR o tom informovalo tlačové oddelenie strany Za ľudí.  
      
Ministerka uviedla, že 17. november je aj Deň študentstva na pamiatku udalostí z roku 1939, keď v uliciach Prahy študenti protestovali proti nacistickej okupácii. "Študenti, mladí ľudia nikdy nestáli len tak nečinne bokom celospoločenského diania a vždy sa snažili o pozitívnu zmenu. Tak to bolo aj v roku 1989, keď v Bratislave vyšli do ulíc už večer 16. novembra, teda o deň skôr ako v Prahe," uviedla Remišová.  
      
Podotkla, že v súvislosti s aktuálnou pandémiou nového koronavírusu opäť prežívajú veľmi ťažké obdobie. Študentom a žiakom nový koronavírus poriadne zamiešal v živote karty. "Kríza na nich dolieha veľmi ťažko. Úlohou nás dospelých, či už vo vedení štátu, v školách, v rodinách je spraviť všetko preto, aby sme túto generáciu mladých nestratili," dodala Remišová.
      
Strana podľa jej slov presadzuje návrat žiakov do škôl. "Aj o tom je výročie Novembra v našej spoločnosti. Študenti bojovali za našu slobodu, my mladým dlžíme budúcnosť," uzavrela.
      
To, že väčšina detí naďalej nemôže ísť do školy, kritizoval už minulý týždeň predseda SaS a vicepremiér Richard Sulík. Naznačoval, že premiér Igor Matovič (OĽANO) nechcel otvoriť školy pre spor so SaS. "Neviem, či ešte existuje iný svet, v ktorom si premiér vybíja osobné nenávisti ku koaličným partnerom tým, že nechá pol milióna detí doma zo školy," napísal na sociálnej sieti Sulík.
      
Žiaci materských škôl a prvého stupňa základných škôl sa vzdelávajú prezenčne. Dištančne sa vzdelávajú žiaci druhého stupňa základných škôl, stredoškoláci a vysokoškoláci.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]