Autor textu: TASR
17.12.2020

Rezort školstva odporúča pedagogickým zamestnancom počas Vianoc čerpať dovolenku

V prípade, že ďalší zamestnanci škôl a školských zariadení nedisponujú dostatočným počtom dní dovolenky, odporúča rezort školstva čerpanie náhradného voľna.

Ilustračná snímka. FOTO TASR/AP

Bratislava 17. decembra (TASR) - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR odporúča, aby pedagogickí a odborní zamestnanci počas vianočného obdobia čerpali dovolenku. Vyplýva to z usmernenia k činnosti materských, základných a stredných škôl počas vianočného obdobia zverejneného na webe rezortu školstva.
      
Ak pedagogickí a odborní zamestnanci nedisponujú dostatočným počtom dní dovolenky, odporúča sa čerpanie náhradného voľna. Rovnako to môže byť aj práca z domácnosti podľa podmienok školy, napríklad príprava vzdelávacích materiálov, administratíva, príprava podkladov na hodnotenie, alebo práca z domácnosti - napríklad príprava, realizácia alebo účasť na webinároch zameraných na zdieľanie dobrej praxe v dištančnom vzdelávaní v rámci svojej školy, alebo v širšom okruhu. "Z dôvodu potreby zníženia mobility obyvateľov a zníženia počtu možných kontaktov na pracovisku odporúčame, aby pedagogickí zamestnanci a odborní zamestnanci pracovali zo svojho pracoviska len vo výnimočných prípadoch," uviedol rezort školstva.
      
V prípade, že ďalší zamestnanci škôl a školských zariadení nedisponujú dostatočným počtom dní dovolenky, odporúča rezort školstva čerpanie náhradného voľna. Alternatívou je tiež práca na pracovisku podľa podmienok školy, spočívajúca v čistení a dezinfekcii priestorov školy a školských zariadení nad rámec obvyklého rozsahu v súvislosti s epidemiologickou situáciou ochorenia COVID-19.
      
Vianočné prázdniny sa uskutočnia vo všetkých základných školách a stredných školách v termíne od 21. decembra do 8. januára 2021.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]