Autor textu: TASR
04.02.2021

Komora učiteľov vyzýva na prednostné očkovanie zamestnancov škôl

Naša práca je strategicky dôležitá pre fungovanie štátu, pripomína Crmoman.

Ilustračná snímka, FOTO TASR/AP

Bratislava 4. januára (TASR) – Slovenská komora učiteľov (SKU) vyzýva vládu SR, aby prehodnotila očkovaciu stratégiu proti ochoreniu COVID-19 a aby do kritickej infraštruktúry a na prednostné očkovanie zaradila aj všetkých zamestnancov škôl a školských zariadení.

Zároveň požaduje distribúciu respirátorov a ďalších ochranných pomôcok pre týchto zamestnancov v dostatočnom predstihu ešte pred otvorením škôl. TASR o tom informoval prezident SKU Vladimír Crmoman.

"Naša práca je strategicky dôležitá pre fungovanie štátu. Znefunkčnenie škôl a školských zariadení ochorením zamestnancov na nový koronavírus a jeho mutácie vedie k nezvratným negatívnym ekonomickým a sociálnym dosahom na spoločnosť a obyvateľov," konštatuje Crmoman.

Prednostné očkovanie by sa malo týkať všetkých zamestnancov materských a základných škôl, vychovávateľov v školských kluboch detí, pracovníkov v špeciálnych zariadeniach, ktorí permanentne pracujú alebo majú nastúpiť do zamestnania, a to bez ohľadu na vek.

"Súčasne žiadame o distribúciu dostatočného množstva respirátorov a ďalších ochranných pomôcok pre zamestnancov v náležitom predstihu pred samotným otvorením škôl," zdôrazňuje SKU. Komora to považuje za prioritnú podmienku výkonu povolania zamestnancov škôl a školských zariadení vo vysoko rizikovom prostredí.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]