Autor textu: TASR
25.02.2021

Gröhling otvoril diskusiu o očkovaní vysokoškolských pedagógov

Cieľom iniciatívy ministerstva školstva je zabezpečenie prístupu k dobrovoľnej vakcinácii do konca školského roka pre všetkých zamestnancov v školstve.

Na archívnej snímke vľavo minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO) a vpravo minister školstva Branislav Gröhling (SaS). FOTO TASR -  Martin Baum

Bratislava 25. februára (TASR) - Pedagógovia vysokých škôl by mali byť zaočkovaní už v ďalšej fáze vakcinácie učiteľov. Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) otvoril diskusiu s Ministerstvom zdravotníctva (MZ) SR. Pre TASR to potvrdil odbor komunikácie rezortu školstva.
      
V prvej fáze prioritného očkovania sa rozšírila možnosť vakcinácie pre pedagogických zamestnancov do 55 rokov materských, základných a stredných škôl a školských zariadení. Od tohto týždňa je očkovanie možné aj pre pedagogických zamestnancov základných umeleckých škôl, centier voľného času a jazykových škôl. "Následne by na rad mali prísť aj pedagógovia vysokých škôl. Rezort školstva si uvedomuje, že študenti vysokých škôl potrebujú okrem samoštúdia aj účasť na prednáškach či na praktickej výučbe," uviedol odbor komunikácie. Gröhling preto už o tejto možnosti diskutuje s rezortom zdravotníctva.
      
Cieľom iniciatívy ministerstva školstva je zabezpečenie prístupu k dobrovoľnej vakcinácii do konca školského roka pre všetkých zamestnancov v školstve. "Aktuálne je našou snahou umožniť prezenčnú výučbu aspoň na niektorých študijných odboroch. Z dlhodobého hľadiska je tiež očkovanie vysokoškolských pedagógov potrebné, aby sa po zlepšení situácie mohli bezpečne vrátiť do štandardného režimu aj vysoké školy," dodal Gröhling.
      
Reagoval tak na stanovisko Slovenskej rektorskej konferencie (SRK), ktorá požaduje zaradenie pedagógov a ďalších zamestnancov vysokých škôl do zoznamu osôb kritickej infraštruktúry pre prednostné očkovanie proti ochoreniu COVID-19. "Ak má byť letný semester 2020/2021 riadne ukončený, bude potrebné zabezpečiť prednostné očkovanie zamestnancov vysokých škôl," skonštatovala SRK.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]