Autor textu: TASR
09.06.2021

Študentská rada VŠ: Pri očkovaní sa zabudlo na zahraničných študentov z krajín mimo EÚ

ŠRVŠ vyzýva zahraničných študentov, aby vyplnili formulár dostupný na stránke ŠRVŠ a tak prejavili záujem o očkovanie, dodala Petriková. 

Ilustračná snímka. FOTO TASR/AP

Bratislava 9. júna (TASR) - Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ) považuje zaočkovanosť proti COVID-19 u študentov za nevyhnutnú podmienku na návrat k prezenčnej forme výučby. Zahraniční študenti z krajín mimo Európskej únie (EÚ) však možnosť prihlásiť sa na očkovanie nemajú. Upozornila na to Ema Petriková, podpredsedníčka pre vzťahy s verejnosťou ŠRVŠ.
      
"Slovenskí študenti a študenti z EÚ majú možnosť sa prihlásiť do čakárne na očkovanie na rozdiel od zahraničných študentov, ktorí prichádzajú z krajín mimo EÚ a to pokladá ŠRVŠ za dieru v systéme," skonštatovala Petriková.  
      
ŠRVŠ preto spoločne s ministerstvom školstva organizuje prieskum záujmu o očkovanie zahraničných študentov, na základe ktorého ministerstvo školstva zrealizuje zaočkovanie tejto skupiny vysokoškolákov. "ŠRVŠ vyzýva zahraničných študentov, aby vyplnili formulár dostupný na stránke ŠRVŠ a tak prejavili záujem o očkovanie," dodala Petriková.  

Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) poznamenal, že k dispozícii je výjazdový očkovací autobus, ktorý chodí po Slovensku. Podľa jeho slov zahraniční študenti sa budú môcť prihlásiť na očkovanie prostredníctvom odkazu, ktorý bol v týchto dňoch medzi študentov distribuovaný. "Následne budú určené jednotlivé dni a mestá, kde môžu prísť zahraniční študenti a budú zaočkovaní," povedal po stredajšom rokovaní vlády minister školstva. Ako dodal, očkovanie bude pre túto skupinu študentov zadarmo.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]