Autor textu: Mária Tarišková
30.07.2021

ZÁBAVA PRI VODE: 5 noviniek zo sveta spoločenských hier

Prázdniny sú v plnom prúde a vysoké teploty si pýtajú, aby sa ľudia išli aspoň na chvíľu schladiť na kúpalisko či do jazera. 

Foto: Unsplash

Bratislava 30.07.2021 (Skolske.sk/OTS)

Kúpanie sa môže byť príjemný celodenný program pre celú rodinu alebo aj zaslúžená odmena pre pracujúcich, keď sa po hodinách v kancelárii pôjdu osviežiť. Ku kúpaniu sa prirodzene patrí aj leňošenie na deke a vyplnenie voľného času spoločenskými hrami. Pre akú hru sa ale rozhodnúť, keď je ich toľko na výber?
 
Samozrejme, nikdy neomrzia tradičné kartové hry alebo obľúbená hra Activity, ale čo tak vyskúšať si niečo nového? Tento rok sa na Slovensku objaví okolo 20 noviniek od výrobcu spoločenských hier Piatnik. Časť z nich je už k dostaniu a ďalšia príde na trh pred Vianocami. Minulý rok sa tešili veľkej obľube Activity Knock Out. Tento rok patria medzi novinky Tik Tak Bum Chain Reaction, 4Mation, Mozzaroller, Frezze Factory, Family Inc. alebo Piggy Pearls.
 
4Mation
Hra 4Mation poriadne preverí každého logické myslenie. Je ideálna na posedenie pri vode alebo výlety, pretože sa zmestí do každej tašky. V hre s kockami sa hráč snaží čo najrýchlejšie položiť svoje 4 kocky do vodorovného, zvislého alebo diagonálneho radu. Nie je to ale také jednoduché, ako sa zdá, pretože pri vytváraní radu sa môžu kocky prikladať len k naposledy položenej. Hra je určená pre 2 hráčov od 6 rokov.
 
Mozzaroller
V tejto hre predstavuje hráč rýchleho rozvozcu pizze. Jeho úlohou je správne obložiť pizzu, a splniť tak čo najviac prianí zákazníkov. Podarí sa mu presadiť v silnej konkurencii rozvozcov pizze? Hra je vhodná pre 1-4 hráčov od 7 rokov.
 
Frezze Factory
Jahodová, čerešňová alebo citrónová zmrzlina? Všetky poprosím, najmä ak sú od obľúbeného zmrzlinára z Freeze Factory, ktorý má unikátny stroj. Hra precvičí hráčovu priestorovú predstavivosť a pozornosť, pretože vďaka vynálezu dokáže dať do kornútka 3 kopčeky rôznych druhov zmrzliny naraz. Úlohou je ale správne namiešať požadované druhy zmrzliny, a to šikovným presúvaním žetónov s jednotlivými príchuťami. Len tak sa dá rýchlo vybaviť všetky objednávky. Hra je určená pre 1-4 hráčov od 6 rokov.
 
Family Inc.
Svižná strategická hra je až pre 7 hráčov od 8 rokov, takže je to výborná voľba pre rodinné chvíle. Raz za rok sa schádzajú všetci členovia nechvaľne známej rodiny Azzardo v sklade reštaurácie s morskými plodmi „Tutti Frutti“, aby sa podľa starej tradície podelili o ukoristený tovar. Každý môže skúsiť šťastie, ale len jeden odíde zo stretnutia s plným kufrom. Kto z hráčov bude v tejto horkokrvnej hazardnej hre najšikovnejší a zdatne zvládne výzvu plnú rizika a šťastia?
 
Piggy Pearls
Vzrušujúca hra pre 2-4 hráčov od 5 rokov, ktorá trénuje rýchlosť a postreh. Prasiatka hľadajú drahocenné perly, ktoré spadli do blata. Hráči otáčajú doštičky s blatom a hľadajú tie, čo majú uprostred farebné perly, a to v rovnakej kombinácii, ako na troch vyložených kartách.
 
O spoločnosti Piatnik
Spoločnosť Piatnik sa venuje výrobe hracích kariet, spoločenských hier a skladačiek puzzle. Medzi jej najznámejšie produkty patrí celosvetovo obľúbená hra Activity. Vďaka 190-ročným  skúsenostiam pri výrobe hier či kariet spája tradíciu s modernými technológiami a využíva len tie najkvalitnejšie materiály. S celosvetovou ročnou produkciou 25 miliónov hracích kariet, 1 miliónom stolových hier a 1 miliónom skladačiek puzzle dokazuje, že spoločenské hry nestratili nič na svojej príťažlivosti. Prostredníctvom siete exkluzívnych partnerov spoločnosť Piatnik pôsobí v 60 krajinách sveta. Viac informácií nájdete na www.eshop-piatnik.cz.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]