Autor textu: TASR
07.02.2019

Vanda je inteligentná

Tieto ženy dobre znášajú neúspech, lebo vinu zvaľujú na iných.

Bratislava 7. februára (Skolske.sk)

Ženské meno Vanda má poľský pôvod, jeho význam je nejasný. Je možné, že vzniklo z domácej podoby slovanského mena Václav, ktoré znamená "viac slávny". S nositeľkami tohto mena sa na Slovensku stretávame len výnimočne. Meniny oslavujú 7. februára.

      Vandy sú veľmi inteligentné. Ich pamäti analytického typu nič neujde. Rady kritizujú iných a často sa pretvarujú. Dá sa povedať, že Vandy majú ťažkú povahu. V podstate žijú veľmi rýchlym a egoistickým životom. Nedôverujú iným. Sú ako labuť, ich totemové zviera, môžu sa zdať namyslené, kým v skutočnosti sú úzkostlivé.

      Tieto ženy dobre znášajú neúspech, lebo vinu zvaľujú na iných. Rady pripisujú "vyššej moci" zodpovednosť za každé svoje nešťastie.

      Bývajú pomerne životaschopné, ale ich zdravie je nestále, lebo ho priveľmi ovplyvňujú ich nálady. Potrebujú uvoľnenie a dostatočný odpočinok. Nemali by si preťažovať chrbticu.

      Obľúbená farba týchto žien je oranžová, ochranné rastliny rasca a begónia, ochranné kamene topás a olivín.

      Česká herečka a dablérka VANDA HYBNEROVÁ - zastupuje ženy s menom pripadajúcim v slovenskom kalendári na 7. februára.

      Rovnaký názov - VANDA - nesie aj jedno z operných diel českého skladateľa Antonína Dvořáka, ako aj druh orchideí s typickými vzdušnými koreňmi. Tie sú schopné nasať veľké množstvo vody v krátkom čase, navyše umožňujú rastline prichytiť sa k stromu, na ktorom potom rastú. Preto orchidea VANDA na rast nepotrebuje pôdu.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]