Autor textu: TASR/Skolske
14.02.2019

Do škôl na Valentína zavítajú Mliečne hliadky

Cieľom je poskytnúť deťom hravou formou informácie o výrobe a spracovaní mlieka.

Bratislava 14. februára (Skolske.sk)

Mliečne hliadky zavítajú vo štvrtok (14. 2.) do troch slovenských základných škôl. Ich cieľom je poskytnúť deťom hravou formou informácie o výrobe a spracovaní mlieka, vybudovať u detí pozitívny vzťah ku zvieratám a prispieť k ich správnym stravovacím návykom. Kampaň je riadená v rámci spolupráce Slovenského zväzu prvovýrobcov mlieka (SZPM) a Slovenského mliekarenského zväzu (SMZ).

Mliečne hliadky sú jednou z informačných a osvetových aktivít kampane Slovenská mliečna rodina, v ktorej sú zastúpení slovenskí prvovýrobcovia a spracovatelia mlieka. "

Mliečne hliadky majú misiu, v rámci ktorej je cieľom získať názor detí na konzumáciu slovenského mlieka a mliečnych výrobkov, informovať deti o správnych stravovacích návykoch i o tom, ako sa dajú spoznávať mliečne výrobky a že ich konzumáciou môžu aj oni prispieť k ochrane životného prostredia. 

riaditeľka SZPM Margita Štefániková

Ako ďalej vysvetlila, hliadka tiež deťom predstaví aplikáciu Adoptuj kravičku. Ukáže im, ako si môžu adoptovať kravu zo skutočnej slovenskej farmy, ktorú v rámci dňa otvorených dverí na mliečnych farmách môžu aj navštíviť a ako si založiť virtuálnu mliečnu farmu a hospodáriť na nej. Odmenou za ich záujem a pozornosť budú praktické desiatové boxy, záložky do kníh, maľovanky a slovenské mliečne výrobky.

Prezident SMZ Stanislav Voskár dodal, že verí, že množstvo aktivít, ktoré spoločne s prvovýrobcami v rámci Mliečneho fondu realizujú, zvýši povedomie a záujem o konzumáciu slovenského mlieka a mliečnych výrobkov aj u mladej generácie.

Mliečne hliadky sú vo februári plánované v školách v Partizánskom, v Topoľčanoch a vo Veľkých Bieliciach. V marci, apríli a máji navštívia školy v Žiline a jej okolí, Čičmanoch, Košeci, Nových Zámkoch, Mani, Dolnom Kubíne, Habovke, Zvolene a jeho okolí, Dudinciach a okolí, Považskej Bystrici a jej okolí, a tiež v Banskej Štiavnici a jej okolí.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]