Autor textu: Bartolomej Malogh
15.03.2019

Eco recykluj tour Thomasa Puskailera

Spevák zavítal do ZŠ v Kráľovskom Chlmci už druhýkrát.

Kráľovský Chlmec 15. marca (Skolske.sk)

Po prvom úspešnom koncerte Thomasa Puskailera o význame a ochrane vody, sme sa všetci tešili, o čom bude jeho druhý koncert pod názvom Eco recykluj tour. Spevák zavítal do našej ZŠ v Kráľovskom Chlmci 1. 3. 2019 spolu s kolegom Martinom Madejom.

Telocvičňa bola plná zvedavých detí z prvého aj druhého stupňa. V úvode Thomas porozprával o tom, čo si pre nás s Martinom prichystali. Boli to slávne hity známych spevákov, ktoré mali zmenený text. Dozvedeli sme sa v nich o recyklácii a upcyklácii odpadu a o jeho separovaní. Aj žiaci im pomáhali spievať, lebo text bol premietnutý na obrazovke.

Okrem piesní si speváci pripravili prezentácie, podľa ktorých sme sa dozvedeli mnoho zaujímavého na tieto témy. Dávali sme dobrý pozor, lebo z minulého koncertu sme vedeli, že budú aj rôzne súťaže a kvízy. A kto bol šikovný, dostal aj odmenu. Malé deti hrali puzzle o kompostovaní a recyklácii plastov, papiera a skla. Touto hrou boli nadšené. Dve staršie žiačky – E. Godzsáková a T. Pongová z 8. A – dostali za kvíz certifikát najlepšieho recyklátora. Počas koncertu sme videli aj videá, v ktorých známi herci a aj iné osobnosti rozprávali o tom, čo si oni myslia o recyklácii. Mnohí z nich porozprávali aj to, ako sa oni sami snažia správať ekologicky. 

Prezentácia sa nám veľmi páčila, lebo sme sa dozvedeli mnoho nových skutočností. Pochopili sme, prečo je recyklácia potrebná a aké má dôsledky pre život na našej Zemi.

V závere každý mohol od spevákov dostať autogram a urobiť spoločnú fotku.

Ďakujeme pani učiteľke I. Slovinskej, ktorá koncert zabezpečila. Sme vďační aj obom spevákom, ktorí nám takto netradične priblížili veľmi zložitý problém našej zemegule.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]