Autor textu: Jana Ikrényiová
03.05.2019

Lesná škola Čermeľ – Hlinné otvorila sezónu

 Lesná škola Čermeľ – Hlinné sa nachádza pri Košiciach. 

Košice 3. mája (Skolske.sk)

Zameraná je na organizovanie pravidelných zážitkových a poznávacích aktivít v rámci lesnej pedagogiky v lesnom prostredí.

Na otvorení jarnej pravidelnej prevádzky sa zúčastnilo aj 45 žiakov Základnej školy na Družicovej ulici v Košiciach, ktoré si overili svoju šikovnosť aj vedomosti. Cieľom podujatia bolo prezentovať plánované pravidelné aktivity environmentálneho vzdelávania v rámci lesnej školy v tomto roku, ktorých cieľom je prispieť k formovaniu pozitívneho vzťahu mládeže a verejnosti k prírode a k lesnému prostrediu. 

Na lesnú pedagogiku - ako 'učenie o lese v lese', kladieme veľký dôraz. Dlhodobo vnímame silnejúci dopyt, najmä školskej mládeže a učiteľov, po týchto aktivitách priamo v lese. Chceli sme tomu vyhovieť a postupne sme budovali a zariaďovali areál lesnej školy z vlastných aj nenávratných zdrojov projektu Forbest v rámci slovensko-maďarskej cezhraničnej spolupráce Interreg SK-HU,.  

Riaditeľ Mestských lesov Košice František Beli

Prácu lesníkov a význam lesa pre spoločnosť v rámci lesnej pedagogiky prezentujú mestskí lesníci aj dospelým. Na podobných stretnutiach sa zúčastnili už zamestnanci viacerých organizácií a inštitúcií z Košíc. V rámci Mesiaca lesov ho vlani absolvovalo 25 seniorov zo Základnej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska na Sídlisku Dargovských hrdinov. Tento rok ich prišlo 39. „Pochvaľovali si súťaže a kvízy o lesoch a prírode, zastrieľali si zo vzduchovky aj z luku. S košickými lesníkmi sme sa dohodli, že ešte v tomto roku v októbri, pri príležitosti Mesiaca úcty k starším, zorganizujú pre našich seniorov besedu o živote v lese a práci lesníkov,“ povedala predsedníčka organizácie Margita Richtáriková.

Lesnú školu v Čermeľskom údolí v lokalite Hlinné otvorili vlani v apríli. Ide o prvé centrum lesnej pedagogiky a environmentálnej výchovy v košickom lesoparku, ktoré slúži širokej verejnosti. Areál lesnej školy je vzdialený približne päť kilometrov od rekreačnej oblasti Alpinka.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]