Autor textu: Nicol Rácová, Spojená škola Tilgnerova
06.05.2019

Tilgnerka hviezdila v biológii

Tento rok je pre Spojenú školu Tilgnerova mimoriadne úspešný.

Bratislava 6. mája (Skolske.sk)

Biológia je pre bežný život neskutočne dôležitá, preto nás teší, že sa jej u nás tak veľmi darí! Tento rok je mimoriadne úspešný!
            Náš talentovaný žiak Miloslav Mišíkz tercie A už  tretí rok našu školu reprezentuje na celoslovenskom kole Biologickej olympiády v kategórii C, hoci na začiatku do tejto kategórie svojím  vekom ani nepatril a mal byť v nižšej kategórii! Ale svojimi vedomosťami vynikal nad staršími študentmi!
             V minulom školskom roku obsadil  1. miesto na celoslovenskom kole a dostal sa do výberu na medzinárodnú olympiádu, kde hlavným kritériom bolo vedieť spontánne a prirodzene odprezentovať svoju prácu v anglickom jazyku. Aj tu sa ukázala silná stránka našej školy v jazykovej aj odbornej príprave, pretože  Milo ako 13-ročný bol v konkurencii s 18-ročnými študentmi a tento boj vyhral! Práve 17. júna 2019 ide našu školu reprezetovať do USA, Oswego na Genius olympiad.
           

Popri každodennej príprave do školy,  príprave na Genius olympiad, sa opäť stihol pripraviť na celoslovenské kolo olympiády a  v tomto školskom roku vyhral 3. miesto!  A aby svoj výskum mohol zdokonalit, podal aj žiadosť na grantový program Talenty Európy. Práve v deň olympiády sa dozvedel radostnú informáciu, že získal 700 eur, ktoré chce použiť na zakúpenie fotopascí a búdok.

            Podobný úspech získal aj Marek Piršel zo septimy A. Marek sa už štvrtý rok venuje makrozoobentosu a  našu školu reprezentoval už v mladom veku  na biologickej olympiáde i na súťazi Amavet.  Po dvojročnej prestávke spôsobenej štúdiom na gymnáziu v Neuesiedli (Rakúsko) sa v tomto školskom roku vrátil a hneď na celoslovenskom kole Biologickej olympiády v kategórii A získal 3. miesto. Vybrali ho do užšieho výberu a neuveritelné sa stalo skutočnosťou!  Na základe obhajoby svojej práce v anglickom jazyku postupuje na medzinárodnú sútaž!  Obaja chlapci pode vedením p.uč. Ivety Piršelovej dokazujú, že Tilgnerka má skvelé podmienky na štúdium prírodných vied!

Text: Nicol Rácová, oktáva A
Foto: archív M. Mišík a M. Piršel
Spojená škola, ZŠ a G, Tilgnerova 14, Bratislava

pic
Foto: Foto: text

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]