Autor textu: TASR/Školské.sk
17.05.2019

Rektorom UPJŠ bude Pavol Sovák 

Opätovne ho zvolil akademický senát. 

Bratislava 17. mája (TASR/Skolske.sk)

 Univerzitu Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach by mal aj na ďalšie štyri roky viesť doterajší rektor Pavol Sovák. Za kandidáta na rektora na obdobie do roku 2023 ho vo štvrtok (16. 5.) zvolil akademický senát univerzity. 

      O funkciu rektora sa Sovák vo voľbách uchádzal ako jediný, informovala hovorkyňa UPJŠ Linda Babušík Adamčíková. V tajnej voľbe zaň hlasovalo 31 senátorov zastupujúcich fakulty, univerzitné pracoviská a študentskú obec.


Medzi prioritné úlohy staviam kvalitnú výchovu našich absolventov, špičkový vedecký výskum v rovine základného i aplikovaného výskumu, ako aj poskytovanie služieb v celoživotnom vzdelávaní a expertíznej činnosti širokej verejnosti. Verím, že v spolupráci s ostatnými košickými univerzitami, ústavmi SAV, predstaviteľmi podnikateľského sektoru, mesta i regiónu dokážeme, že naše mesto i región sú príležitosťou pre hodnotný život našej mladej generácie,.

Pavol Sovák

So svojím tímom chce vynaložiť maximálne úsilie, aby UPJŠ bola renomovanou a medzinárodne akceptovanou univerzitou.

      V rámci volebného programu Sovák rozvinul svoju predstavu a ciele do základných téz, ktorými sú akademická kultúra a samospráva, veda a výskum, vzdelávanie, vzťah k verejnosti a úloha univerzity v celospoločenskom dianí, rozvoj fakúlt a univerzitných pracovísk, ako aj riadenie a rozvoj univerzity. "Implementácia základných téz by mala rozvinúť doterajšie naše snaženie v rokoch 2015 – 2019 k naplneniu spoločného cieľa - aby naša univerzita bola v očiach verejnosti modernou inštitúciou, ktorá je konkurencieschopná, minimálne v stredoeurópskom vedeckovýskumnom a vzdelávacom priestore," dodal Sovák. 
​​​​​​​
      Prvé funkčné obdobie v pozícii rektora mu končí 22. augusta. Do funkcie na nasledujúce obdobie by ho mal na základe predloženého návrhu ministerstva školstva vymenovať prezident SR.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]