Autor textu: Helena Rusnáková
22.05.2019

Poznáme víťazov súťaže Ako to vidím ja

Súťaž pripravila OA v Šuranoch.

Šurany 22. mája (Skolske.sk)

 Vyhodnotenie súťaže sa konalo v priestoroch šurianskej Synagógy v piatok 17. mája.

Riaditeľka Obchodnej akadémie v Šuranoch, Ing. Eva Matejíčková v slávnostnom príhovore vyzdvihla potrebu pripomínať si kľúčové udalosti našej histórie a jej významné osobnosti, hovorila o aktivitách školy uskutočnených na počesť významných výročí – 100. výročia ukončenia 1. svetovej vojny a 100. výročia úmrtia M. R. Štefánika a poďakovala všetkým tým, ktorí sa podieľali na organizácii súťaže.

Potrebu spoznávať život a dielo známych osobností našej histórie vyzdvihol vo svojom príhovore aj predseda poroty Martin Bodis: „ ...je úžasné, že práve Obchodná akadémia v spolupráci so Štátnym pedagogickým ústavom pripravila prvý ročník tejto súťaže, za čo patrí vďaka Vám, pani riaditeľka, aj všetkým Vašim pedagógom. Je úžasné, že vy ste sa ako mladí ľudia zapojili do tejto súťaže , že ste sa oboznámili s touto osobnosťou pri rôznych príležitostiach, pri rôznych čítaniach, aby ste túto osobnosť nejakým spôsobom literárne, alebo výtvarne sprítomnili. ...“

„Generál Milan Rastislav Štefánik ako osobnosť patrí tak veľmi na Slovensko,tak isto, ako patrí jeho socha na šuriansku zem, tak veľmi, ako srdce je zrastené s ľudským telom ...ja osobne považujem jeho osobnosť za základný pilier slovenskej štátnosti a národa ...Som rád, že Obchodná akadémia sa ujala takejto témy aj zorganizovaním súťaže ...“ povedal vo svojom príhovore riaditeľ Mestského kultúrneho strediska v Šuranoch Miroslav Eliáš. ( Pozn.: socha M. R. Štefánika v Šuranoch stojí na nádvorí Obchodnej akadémie )

Kto vyhral?

Literárna časť:


1. miesto -Petra Virágová, OA Šurany
2. miesto – Lukáš Mentel, Gymnázium Šuranya Jasmína Kocúrová, SPŠ stavebná Nitra
3. miesto -Karolína gárdiová – SOŠ služieb Levice a Martin Tatay -SOŠ technická Šurany

Výtvarná časť: 

1.miesto - Laura Šuvadová – OA Šurany
2.miesto – Jozef Dávid Šteflovič – OA Šurany
3.miesto – Bianka Vrábová- OA Levice

Súčasťou podujatia bol kultúrny program, ktorý nacvičili pre túto príležitosť žiaci Obchodnej akadémie, v rámci ktorého boli prečítané aj víťazné literárne diela . Účastníci podujatia si so záujmom prezreli aj výstavku súťažných výtvarných prác.

Na záver podujatia zaznela hymnická pieseň Hoj, vlasť moja.

PaedDr.Helena Rusnáková OA Šurany

pic
Foto: text
pic
Foto: text

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]