Autor textu: TASR
03.06.2019

Štartuje Týždeň čítania deťom 

Zapája sa aj Knižnica pre mládež mesta Košice.

Košice 3. júna (TASR)

Piaty ročník celoslovenskej akcie Týždeň čítania deťom sa začína v pondelok v Knižnici pre mládež mesta Košice. Cieľom projektu je podpora harmonickej rodiny a emocionálneho, psychického a morálneho zdravia detí a mládeže.

      Akcia sa koná celý týždeň, pričom čítať sa bude na rôznych miestach, v rôznych mestách aj časoch. "Programovo sa do projektu zapájajú rôzne knižnice, školy, materské centrá aj detské domovy po celom Slovensku a začínajú sa pridávať tiež jednotlivci," informovala Kamila Prextová, poverená riaditeľka Knižnice pre mládež mesta Košice.

      Hlavným organizátorom projektu je občianske združenie Celé Slovensko číta deťom (CSČD), záštitu prevzal prezident SR Andrej Kiska. "Keďže to celé beží v réžii jednotlivých usporiadateľov, nikto sa nemusí obávať nejakej uniformity," odkazuje účastníkom čítaní Prextová. "Naopak, deti v rôznych kútoch Slovenska pozažívajú množstvo tradičného a netradičné čítania, dokonca v úplne netradičných priestoroch a s netradičnými čítajúcimi. V konečnom dôsledku môže byť práve to akousi pridanou hodnotou, ktorá umocní individuálny zážitok detí ešte oveľa viac."

      Slávnostné otvorenie je v pondelok o 10.00 h v pobočke LitPark v košickom Kulturparku za účasti známych hostí a s vystúpením nadaných žiakov a študentov.

​​​​​​​V utorok (4. 6.) pokračuje projekt programom v Prezidentskom paláci v Bratislave, v stredu (5. 6.) v Mestskej knižnici mesta Piešťany, vo štvrtok (6. 6.) v Banskej Bystrici v Stredoslovenskom múzeu a Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou, v piatok (7. 6.) v Obradnej sieni mesta Sliač. Medzi čítajúcimi budú aj spisovatelia, herci či primátori miest. Okrem šiestich modelových čítaní sa do projektu prihlásili aj knižnice v základných a materských školách po celom Slovensku.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]