Autor textu: Peter Toman
10.06.2019

Dni zdravia v Strednej športovej škole J. Herdu Trnava

Hýb sa, uč sa, objavuj

Foto: SŠŠ Trnava

Trnava 10. júna (Skolske.sk)

Napriek tomu, že šport je voľne prístupný každému, stále je na svete mnoho mladých ľudí, ktorí majú nedostatok pohybu či už z ich osobnej vôle alebo pre finančné a zdravotné obmedzenia. Aj z tohto dôvodu Stredná športová škola Jozefa Herdu v Trnave opäť organizuje projekt Dni Zdravia, kde majú všetci žiaci možnosť si zašportovať, zasúťažiť, ba aj oveľa viac.

Hýb sa, uč sa, objavuj je tohtoročné motto, ktoré sa bude v dňoch 20. a 21. júna 2019 zovšadiaľ ozývať. Známky budú uzatvorené, a preto každý určite ocení športové a pohybové súťaže, ktoré budú naozaj bohaté – na výber je tenis, vybíjaná, futsal či streetball, minuloročná úspešná power joga, cross-fit a cvičenie na trampolínkach. No chceli sme priniesť aj niečo nové, preto vás čaká aj švédska mix-štafeta a iné zábavné atrakcie. V spolupráci s Trnavským olympijským klubom sa súčasťou tohtoročných Dní zdravia stane Beh olympijského dňa, ktorý je pripomienkou založenia Medzinárodného olympijského výboru a príležitosťou šírenia olympijských myšlienok.   

Tak ako aj v predchádzajúcich ročníkoch sa všetci budú môcť zúčastniť na rôznych zaujímavých odborných prednáškach, praktických seminároch a besedách s pozvanými hosťami – olympionikmi a paralympionikmi.

Pestrý program obohatí aj obľúbená ochutnávka zdravých jedál, nátierok a nápojov, ktoré pripravia žiaci. Nebude chýbať ani ,,Kvapka Strednej športovej školy Jozefa Herdu‘‘ – darovanie krvi, prístupné nielen pre žiakov školy starších ako 18 rokov, ale aj pre širšiu verejnosť.

A ako úplnú novinku, vďaka návrhu žiakov, sme do programu zaradili aj environmentálne aktivity. Každá z tried v škole si bude vyrábať koše, ktoré pomôžu v triedení odpadu. Pripravené je aj premietanie filmov zameraných na environmentálnu tematiku.
​​​​​​​
Vyzývame našich žiakov ale aj širokú verejnosť, aby sme sa spoločne minimálne počas týchto dvoch dní v roku hýbali, vzdelávali a objavovali možnosti, ktoré nám prináša naša škola a šport. Nech radosť z pohybu roztancuje naše telá a duše.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]