Autor textu: Jana Ikrényiová
17.06.2019

Areál pri ZŠ Komenského bude slúžiť žiakom i verejnosti 

Multifunkčnú zónu začali stavať ešte v júli minulého roka.

Foto: TASR

      Poprad 17. júna (TASR) 

Pri Základnej škole (ZŠ) s materskou školou na Komenského ulici v Poprade v piatok uviedli do prevádzky nový multifunkčný areál. Z vlastných zdrojov ho vybudovala tamojšia samospráva a žiaci aj široká verejnosť môžu nové plochy využívať na viaceré druhy športov. „To, že máme nový športový areál, pridá hodnotu našej škole, ale aj samotnému mestu, keďže je jeden z najmodernejších v Poprade," zhodnotila riaditeľka školy Monika Strnková.

      Momentálne ZŠ navštevuje takmer 500 detí, od nového školského roka ich ešte 30 pribudne. Okrem klasických tried majú na Komenského škole od 5. ročníka aj športové, zamerané na basketbal, čomu prispôsobili aj novú multifunkčnú plochu. V dopoludňajších hodinách bude slúžiť žiakom, popoludním od 16. do 19. h, ale aj počas víkendov a prázdnin ho môže využívať široká verejnosť. „Zaviedli sme od prvého ročníka aj nový vyučovací predmet na rozvoj pohybovej prípravy, keďže šport k našej škole neodmysliteľne patrí už od jej vzniku. Ukazuje sa to aj v úspechoch našich žiakov, chlapci sú aktuálnymi majstrami Slovenska v basketbale základných škôl, dievčatá si z tohto podujatia odniesli pekné druhé miesto," upozornila Strnková a zároveň apelovala na žiakov i obyvateľov mesta, aby si areál vážili a neničili ho.

      Multifunkčnú zónu začali stavať ešte v júli minulého roka, pričom náklady sa vyšplhali na 340.000 eur. „

Je to jeden z najväčších areálov v meste, okrem Juhu III je to druhé také ihrisko, kde sú všetky multifunkčné plochy pre rôzne druhy športov. Nachádzajú sa tu dve ihriská s umelou trávou, jedno aj s mantinelmi, basketbalové ihrisko s tartanovým povrchom, detské ihrisko a plocha s posilňovacími zariadeniami. Súčasťou je aj bežecký okruh, je tu priestor aj na trénovanie hodu guľou, skoku do diaľky a výšky. 

Vedúca odboru výstavby na Mestskom úrade v Poprade Kristína Horáková



      Dodala, že v tomto roku chce mesto pristúpiť k realizácii k multifunkčnému ihriska vo vnútrobloku na Jarnej ulici, ktoré bude určené pre deti, mládež, ale aj staršiu generáciu Popradčanov. „Pripravujeme tiež projektovú dokumentáciu na detské ihriská v rámci celého mesta – pôjde o sídliská Juh a Západ a centrum mesta. V areáli Centra voľného času pribudne tento rok aj ľadová plocha," priblížila plány vedúca odboru výstavby.
​​​​​​​
      Odbor školstva, mládeže a športu v Poprade má pripravený audit ihrísk pri školách na území mesta, podľa vedúcej odboru Edity Pilárovej sú väčšie či menšie takmer pri každej škole, bolo by však potrebné vytvoriť takýto areál aj pri ZŠ na Francisciho ulici. „Tam sa nachádzajú aj dve stredné školy, takže možno by bolo vhodné spojiť finančné prostriedky, pretože v centre mesta chýba takáto športová zóna," skonštatovala. V Poprade je okrem basketbalovej ZŠ aj hokejová škola spojená s plávaním, futbalová spojená s tenisom, ďalej škola orientovaná na gymnastiku a ďalšia na bežecké lyžovanie.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]