Autor textu: TASR
16.06.2019

Deti, ktoré sa tešia na miniTrnavu, musia vydržať do 8. júla 

 Podujatie sa pôvodne malo konať každé dva roky.

Foto: Deti si skúšajú ako sa pracuje v televízii  v rámci projektu miniTrnava FOTO TASR 

Bratislava 16. júna (TASR)

 Projekt mesta detí miniTrnava toto leto otvorí svoje brány tretíkrát. Deti vo veku od osem do 15 rokov zaplnia priestory Mestského zimného štadióna, v ktorom mesto detí opäť vyrastie, a to od 8. do 26. júla.

      Trnavská samospráva priniesla pred troma rokmi unikátnu novinku minimesto, ktorého občanmi sú výhradne deti. Samy si ho spravujú, pracujú tam a zabávajú sa, spoločne ovplyvňujú dianie v ňom. Rodičia môžu iba nahliadnuť a ostatní dospelí sú tam vlastne len pre istotu, aby dozerali na bezpečný priebeh hry a občas poradili. V meste detí nemôžu chýbať radnica a mestský úrad, ktoré ho riadia, univerzita, kde sa miniTrnavčania vzdelávajú, úrad práce a banka, aby si mali pracovití miniobčania kde dať vyplatiť zarobenú odmenu v miniTrnavskej mene trnky (miniTRNavské KorunY). Informovala o tom Veronika Majtánová z úseku komunikácie na trnavskej radnici.

      Okrem toho má projekt aj svoje kvetinárstvo, market, remeselné a kreatívne dielne, zábavný park a mnoho iných inštitúcií a zariadení, vďaka ktorým je stále čo robiť. Koho práca unaví, ten si odpočinie v kine, oddychovke či pri hrách. MiniTrnava má okrem toho vlastných smetiarov, údržbárov aj taxikárov. 
​​​​​​​
      Podujatie sa pôvodne malo konať každé dva roky, deti si ho však okamžite zamilovali, a tak sa mesto Trnava rozhodlo organizovať ho každoročne. Účasť na tomto type letného tábora je bezplatná a bez potreby vopred sa prihlasovať. Denná účasť v prvých dvoch ročníkoch bola vyše tristo detí. Vlani mesto detí navštívilo viac než 4200 ľudí.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]