Autor textu: TASR
01.07.2019

Diana je cieľavedomá 

Ženy s týmto menom podliehajú chorobe ojedinele.

Foto: Školské.sk

Bratislava 01.07.2019 (Skolske.sk)

Ženské meno Diana má latinský pôvod a význam tohto mena je "božská". Nositeľky tohto na Slovensku málo rozšíreného mena oslovujeme aj Dianka.

      Diany, ktoré oslavujú meniny 1. júla, sú silné a cieľavedomé osobnosti. Nikdy sa nevzdávajú. Najlepšie sa cítia v aréne každodenného života. "Nemusia" pasívny oddych v podobe vylihovania. V partnerskom vzťahu sa naplno prejavia. Usilujú sa postarať aj o najdrobnejšie detaily. Ich cieľom je, aby všetci v okolí boli spokojní. Tieto ženy vedia byť aj nepríjemné, ak s nimi prídete do konfliktu. Dianky tak ľahko neprekvapíte a vo svete sa nestratia.

      Ženy s týmto menom podliehajú chorobe ojedinele. Niekedy sa ale nevedia zastaviť a prekračujú rozumné hranice.

      Ovplyvňuje ich planéta Venuša. Šťastné farby Diany sú prírodná zelená, biela. Ochranné rastliny nechtík, materina dúška, kamene smaragd a zafír.

      Podľa Historického kalendára sa 1. júla 1961 narodila DIANA, princezná z Walesu, rodným menom DIANA FRANCES SPENCEROVÁ. Bola prvou manželkou následníka britského trónu princa Charlesa. Zomrela pri autonehode 31. augusta 1997 v Paríži.

      Princezná z Walesu DIANA patrí azda medzi najznámejšie nositeľky tohto mena. V slovenskom prostredí je známa herečka DIANA MÓROVÁ.
​​​​​​​
      Starí Rimania menom DIANA uctievali antickú bohyňu lovu, ktorú v starovekom Grécku poznali ako Artemis. Pôvodne bola DIANA uctievaná ako ochrankyňa celej prírody, ako bohyňa plodnosti a mesiaca. Antika ovplyvnila aj umenie a kult DIANY sa z loveckej oblasti presunul do oblasti umenia. Postava DIANY od antiky stelesňovala ideál ženskej krásy. Platilo to aj v ďalších obdobiach dejín.

      Zdroje: britannica.com, www.dianaprincessofwalesmemorialfund.org,  www.biography.com, www.biographyonline.net, www.encyclopedia.com, www.snd.sk, www.csfd.cz, www.myslivost.wz.cz

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]