Autor textu: Školské.sk
10.07.2019

Známy Slovák zdolal novú extrémnu virálnu výzvu 

Čo obnáša challenge 75 HARD a kto sa na ňu odhodlal?

Foto: Denis Vlašič

Bratislava 10.07.2019 (Skolske.sk)


Internetom koluje nová virálna výzva. Má názov 75 HARD a obnáša prísny fyzický a duševný tréning. Toho, kto ju zvládne, má zoceliť a posilniť pre ďalšie životné výzvy. Len pred pár dňami výzvu úspešne zdolal slovenský umelec a raper D-Fly. Čo presne extrémna výzva obnáša? Výzvu 75 HARD dal do obehu úspešný americký motivátor a podnikateľ Andy Frisella (www.andyfrisella.com). Podľa jeho slov má tento dva a pol mesačný nepretržitý prísny tréning kultivovať vytrvalosť, disciplínu, sebadôveru a rešpekt seba samého.

Do dnešného dňa sa do nej zapojilo množstvo ľudí po celom svete. Výzva obzvlášť zaujala športovcov a mladú generáciu. Začiatkom tohto roka výzva upútala aj Slováka Denisa Vlašiča, mladého umelca, ktorý má za sebou profesionálnu hokejovú dráhu v Slovane Bratislava a aktuálne sa naplno venuje rapu pod pseudonymom D-Fly pod hlavičkou vydavateľstva Majka Spirita Spirit Music Label.
 
Denis sa pustil do challenge 75 HARD na jar tohto roka. Po prvých 15tich dňoch však výzvu porušil a tak musel podľa oficiálnych pravidiel výzvy začať odznova. Na druhý pokus ju už úspešne dokončil. 75. deň absolvoval len pred pár dňami.

5 pravidiel výzvy 75 HARD, ktoré musí účastník dodržať bez porušenia 75 dní, inak musí začať od prvého dňa:

1. Dodržať predpísanú prísnu diétu bez “cheat days” a bez alkoholu
2. Cvičiť 2-krát denne minimálne 45 minút. Jeden z týchto 2 tréningov musí byť vonku
3. Vypiť galón (viac ako 3 a pol litra) vody denne
4. Prečítať 10 strán knihy (nie fikcia) – literatúra faktu resp. kniha, ktorá človeka niečo naučí
5. Zdokumentovať na fotke svoj progres každý deň



„Posúvanie svojich vlastných hraníc,“ odpovedá Denis jednoznačne na otázku, čo ho motivovalo absolvovať 75 HARD. „Pustil som sa do toho, pretože vďaka tejto výzve som sa dostal mimo svojej komfortnej zóny, spoznal som viac sám seba a tiež svoje limity. Okrem toho  minimalizujem výhovorky, prečo v daný deň neskompletizujem všetky úlohy a beriem plnú zodpovednosť za to, ako veci idú, či zle alebo dobre.“ 

pic
Foto: text

Kto je D-Fly?

D-Fly vlastným menom Denis Vlašič sa narodil 23. júna 1997 v juhoafrickej Pretórii. Od 3 rokov žije so svojimi slovenskými rodičmi v Bratislave. Vyrástol v hudobníckej rodine. V detstve sa začal venovať na profesionálnej úrovni športovej kariére a stal sa hokejistom v HOBA  Bratislava a neskôr prestúpil do Slovana Bratislava. Popri športu a štúdiu na športovom gymnáziu sa od 6 rokov aktívne venoval hre na klavíri, spevu a od 13tich rokov aj písaniu vlastných textov, až sa napokon prepracoval k rapu. V roku 2018 vydal debutový album Child of the Blood Diamonds pod hlavičkou vydavateľstva Spirit Music Label.
 
Naposledy zaujal singlom Emily, titulným trackom svojho debutového mixtapového albumu Child of Blood Diamonds. Nový rapový talent z Južnej Afriky pripravuje na tento rok kopec vlastných noviniek aj zaujímavé featy. Jedným z projektov, ktoré  tento rok vydá, je špeciálna reedícia - deluxe verzia singla Hold On, do ktorej zapojí aj kolegov zo scény a tiež mladé rapové talenty.  
 
Viac info:   www.facebook.com/dflymusicofficial |  www.instagram.com/iamdfly |  
 

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]