Autor textu: Školské.sk
19.07.2019

Schloss Hof: Prázdninový výlet do zámockej rozprávky

Hľadáte inšpiráciu na krásny rodinný výlet?

Foto: schlosshof.at

Bratislava 19.07.2019 (Skolske.sk)


Chcete zažiť niečo výnimočné, avšak nechcete cestovať ďaleko? Máme pre vás skvelý tip. Len približne 30 minút jazdy autom od Bratislavy sa rozprestiera barokový skvost Dolného Rakúska – zámok Schloss Hof. Je to miesto, ktoré vás osloví jedinečnou atmosférou a prírodnou scenériou, umožní vám nahliadnuť do rozprávkového prostredia zámku a zároveň na ploche 70 hektárov poskytne vašim ratolestiam priestor na šantenie, zábavu a spoznávanie.

Čím vás zámocký komplex Schloss Hof očarí?

Prehliadky v slovenskom jazyku: poznávanie histórie i zábava. Každú nedeľu a vo sviatok máte možnosť zúčastniť sa lektorovanej prehliadky historicky ladenej stálej výstavy i modernej mimoriadnej výstavy „Hra s jedlom“ v slovenskom jazyku. Obe výstavy môžete navštíviť aj individuálne. Aj vďaka popisným textom v slovenskom jazyku bude pre vás návšteva výstav unikátnym zážitkom.
Každú nedeľu a vo sviatok je pre slovenské deti pripravená zážitková prehliadka s prezliekaním do barokových kostýmov. O zábavu pre deti sa postará skvelý slovenský lektor a vy si môžete dopriať chvíľku len pre seba, či už romantickú prechádzku v zámockom areáli alebo príjemné posedenie pri voňavej káve.

pic
Foto: schlosshof.at

Záhradný raj: pôžitok pre všetky zmysly

Terasovitá záhrada zámku Schloss Hof patrí k najkrajším zámockým parkom strednej Európy. Baroková záhrada sa rozprestiera na ploche neuveriteľných 15 hektárov. Svieža zeleň, pestré farby, krásne vône a zvuky prírody priam lákajú na príjemnú prechádzku či piknik v tôni gaštanov. V lete vás tu očarí 35 000 kvetín, pričom obdivovať môžete aj impozantné mytologické skulptúry a úžasné fontány. Veľká kaskáda, ktorá je ťažiskom záhrady, vás ohromí svojou majestátnosťou. Každý deň znovu a znovu „ožíva“, aby lahodila očiam a osviežila návštevníkov počas horúcich letných dní. Historický labyrint na 7. terase je krásnym miestom na príjemné blúdenie. Pri prechádzke v spleti uličiek lemovaných 3 km javora poľného na vás čaká skutočný relax v objatí prírody. Ak chcete na chvíľu uniknúť a zabudnúť na starosti všedného dňa, zámocká záhrada je tým pravým miestom pre vás aj vašich najbližších. Deťom ponúka možnosť vyšantiť sa a rodičom príležitosť objavovať romantické zátišia.

A to zďaleka nie je všetko, čo zámok Schloss Hof milovníkom flóry ponúka. V zámockom areáli nájdete aj pôvabné tematické záhrady – voňavú bylinkovú záhradu, očarujúcu záhradu ruží, záhradu maškŕt či záhradu regiónu Weinviertel.

Idylický statok: miesto plné zážitkov

pic
Foto:schlosshof.at

Zámocký areál zahŕňa aj idylický statok s detským ihriskom, vodnými atrakciami, dobrodružným tematickým okruhom a skvelým simulátorom jazdy na koči. Na statku našlo svoj domov okolo 200 zvierat. Detičky sa môžu zoznámiť so vzácnymi druhmi staro-rakúskych domácich zvierat, napr. s bielym barokovým oslíkom s modrými očami. V plnej kráse sa predvedú aj exotickejší zástupcovia zvieracej ríše, akými sú napr. ťavy či alpaky. K obľúbeným zvieracím obyvateľom patria aj kone, poníky, kozy, pávy, moriaky a sysle. V kontaktnej mini zoo máte príležitosť zvieratká nielen obdivovať, ale aj pohladkať.

Detský a rodinný svet v Bäckenhofe ponúka atraktívne možnosti zábavy pre najmenších. Ak túžite deťom dopriať trochu dobrodružstva, určite nevynechajte Zážitkové okruhy s interaktívnymi stanovišťami. Po splnení hravých úloh sa deti môžu tešiť na malú odmenu. V letných mesiacoch je skvelým miestom na zábavu stodola. Malí návštevníci sa tu môžu v chládku povoziť na odrážadlách po drevenej dráhe.

V zámockom areáli nájdete lavičky, ležadlá a hojdacie siete, kde si môžete oddýchnuť a načerpať energiu. Veľmi praktické sú drevené vozíky, ktoré skvele poslúžia na prepravu vecí i unavených detí. V zámockom areáli je možný aj pohyb s detským kočíkom.

Počas návštevy zámockého areálu Schloss Hof si naplno vychutnajú leto rodičia aj ich ratolesti. Na tomto úchvatnom mieste vás nadchne jedinečná kombinácia hravých aktivít pre deti a atraktívnych možností trávenia voľného času pre dospelých.

www.schlosshof.at/sk

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]