Autor textu: Gabriela Avramová
19.07.2019

Tanečný klub Deep podal na svetovom šampionáte svetové výkony

Deep mal na šampionáte zastúpenie vo viacerých disciplínach.

Foto:Deep dance club

Martin 19.07.2019 (Skolske.sk)

V polovici júna sa v českom Chomutove uskutočnili majstrovstvá sveta v tanečnom štýle disco a disco freestyle . Súčasťou slovenskej reprezentácie bol už tradične aj martinský Tanečný klub Deep, ktorý na šampionát odchádzal s vysokými ambíciami. Tie sa mu aj podarilo naplniť,   pretože sa domov vrátil s titulom štvornásobného majstra sveta.

Svetový šampionát v Chomutove bol prvou zahraničnou súťažou Deepu v tejto sezóne. Tanečníci a zároveň žiaci Súkromnej základnej umeleckej školy Maše Haľamovej po úspešnej súťažnej premiére na slovenských majstrovských súťažiach prišli víťazstvám na chuť, pretože Deepu bol už štvrtý rok po sebe udelený titul Súbor roka, ktorý získava najúspešnejší klub na Slovensku. Toto prestížne ocenenie udeľuje Slovenský zväz tanečného športu (SZTŠ) - sekcia disciplín IDO a módnych tancov, ktorá oficiálne zastrešuje tanečný šport na Slovensku. Deep mal na šampionáte zastúpenie vo viacerých súťažných disciplínach, kde sa mu okrem skvelých finálových umiestnení spomedzi svetovej tanečnej špičky podarilo získať aj miesta na stupienku víťazov. Kategóriu v rámci súťaže bola aj veková kategória mini (tanečníkov do šesť rokov). Tu štartovala v sólo disciplínach Alžbeta Mihalíková, ktorá spomedzi 28 štartujúcich vybojovala 12. miesto. Táto tanečníčka spojila svoje sily s Victoriou Bančej v disciplíne dvojíc, a  výsledkom bol zisk zlatej medaily. Prvenstvo si v tejto kategórii vytancovala aj skupina Hearts.
​​​​​​​

Medailová žatva bola aj v ďalších disciplínach

Výrazné zastúpenie mal Deep v kategórii detí. V sólových disciplínach dievčat štartovalo až 87 tanečníčok z celého sveta. Výborné umiestnenie sa podarilo Michaele Lvončíkovej (6. miesto), Tamare Masárovej (9. miesto), Anne-Márie Klušákovej (12. miesto) a Nele Kolářovej (24. miesto). V disciplíne dvojíc štartovala Michaela Lvončíková spolu s Annou-Máriou Klušákovou, ktoré spomedzi veľkej konkurencie 57-mich dvojíc vybojovali výborné 10. miesto. Obrovské chvíle šťastia zažila skupina Disco diva´s, ktorá získala zlatú medailu a titul majstra sveta. Ďalšie svetové prvenstvo bolo získané zásluhou tanečníkov juniorskej vekovej kategórie. Postaral sa o to Matúš Tropp, ktorý štartoval v disciplíne sólo tancov chlapcov, kde vytancoval prvé miesto a v poradí štvrtý titul majstra sveta pre Deep na tomto šampionáte. Tento tanečník tvorí už nejednu tanečnú sezónu úspešné duo spolu s talentovanou Alžbetou Hlavňovou. Zohraný tanečný tandem štartoval v disciplíne disco dvojíc, kde sa spomedzi 80-tich súťažiacich dvojíc umiestnili na skvelom 6. mieste. Juniorská disco skupina Ocean eyes si vytancovala vo veľkej konkurencii 36 skupín výborné 10. miesto. V tanečnom štýle disco freestyle, v ktorom dominujú gymnastické prvky súťažila Kristína Bažleková, ktorá vybojovala v tejto náročnej disciplíne 32. miesto.
​​​​​​​
 

Deep už štvrtý rok po sebe vybojoval titul Súbor roka, z nedávneho svetového šampionátu sme doniesli štyrikrát zlato. Úspechy tohto druhu sú výsledkom tvrdej práce tanečníkov, trpezlivosti trénerov a ochoty rodičov podporovať svoje deti v tancovaní. Za to všetko im patrí moje úprimné poďakovanie.

vedúci Tanečného klubu Deep Miroslav Frolo 

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]