Autor textu: TASR
21.07.2019

V Bardejovských Kúpeľoch majú náučný chodník Sissi a jej zastavenia 

Chodník je dlhý je 2,3 kilometra.

Foto: Na snímke Radničné námestie v Bardejove 6. júla 2018, vľavo Bazilika sv. Egídia, vpravo historická radnica. FOTO TASR – Milan Kapusta

Bardejov 21.07.2019 (TASR)

V Bardejovských Kúpeľoch finišujú s budovaním náučného chodníka Sissi a jej zastavenia. Bude venovaný cisárovnej Alžbete nazývanej Sissi, ktorá v Bardejovských Kúpeľoch strávila tri týždne. Chodník je dlhý je 2,3 kilometra.

      Ako informovala personálna a prevádzková riaditeľka Bardejovských Kúpeľov Elena Romanová, jeho prejdenie trvá približne 45 minút a je na ňom sedem zastavení. Fyzicky a časovo je nenáročný a dostupný pre všetkých klientov, vrátane rodín s deťmi a hendikepované osoby.

     

Prvé zastavenie je pred hotelom Alžbeta, kde kedysi Sissi bývala a v parčíku pred ním je socha cisárovnej. Druhé zastavenie je pri Lávke priateľstva a tretie v lesíku nad letným kúpaliskom. Štvrté zastavenie je pri Kyslíkovej dráhe vybavenej rôznymi interaktívnymi zariadeniami, kde si môžu klienti zacvičiť. Piate je pri vstupe na náučný chodník Čierna mláka. Šieste je pri revitalizovanom jazierku a posledné, siedme, je v parčíku Diana za hotelom Alžbeta.

Autor citacie...

      Náučný chodník podľa jej slov približuje návštevníkom prostredie Bardejovských Kúpeľov tak, ako si ho zamilovala počas svojej návštevy Sissi. "Cisárovná bola známa tým, že milovala prírodu a dlhé prechádzky. Návštevníkov zavedie chodník mimo centra kúpeľov, do nepoznaných krásnych zákutí lesoparku," doplnila Romanová.
​​​​​​​
      Bardejovské Kúpele v rámci kultúrneho leta pravidelne organizujú pamätný deň na počesť návštevy cisárovnej Alžbety. "Tohtoročný 16. ročník Alžbetínskeho dňa pripadá na nedeľu 18. augusta. Spomienková slávnosť sa začne pri pamätníku cisárovnej. Sprievodným programom bude prechádzka cisárovnej Sissi s Franzom Jozefom v dobových kostýmoch po areáli kúpeľov, možnosť fotografovania sa s nimi, ako aj rôzne sprievodné programy," dodala Romanová.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]