Autor textu: TASR
07.08.2019

Úrad TSK sa stane pracoviskom praktického vyučovania pre duálne vzdelávanie 

Pripraví si zamestnancov podľa svojich potrieb a požiadaviek. 

Foto: TSK

Trenčín 07.08.2019 (TASR)

 Úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) bude pracoviskom praktického vyučovania v systéme duálneho vzdelávania. Umožní to osvedčenie, ktoré Úradu TSK vydala Republiková únia zamestnávateľov. 

      Ako informovala vedúca odboru školstva a kultúry Úradu TSK Daniela Hilčíková, zmluvu o duálnom vzdelávaní podpíše Úrad TSK s Obchodnou akadémiou Milana Hodžu v Trenčíne. Na základe nej môžu praktické vyučovanie absolvovať dvaja študenti odboru štúdia obchodná akadémia. Osvedčenie o spôsobilosti je platné sedem rokov. 
      

Skutočnosť, že budeme v našich úradných priestoroch poskytovať praktické vyučovanie dvom žiakom študijného odboru obchodná akadémia, nás naozaj teší. Osvedčenie o spôsobilosti berieme ako záväzok do ďalšej práce a veríme, že aj vďaka tomuto kroku prispejeme k zlepšeniu perspektívy mladých ľudí na Slovensku.

Informovala Hilčíková s tým, že na budove krajského úradu tak pribudne nové označenie pracoviska praktického vyučovania.

      Podľa predsedu výboru pre vzdelávanie Republikovej únie zamestnávateľov Igora Patráša rozhodnutie zapojiť Úrad TSK do systému duálneho vzdelávania nesie so sebou viaceré výhody. Poskytnutím odbornej pripravenosti svojim potenciálnym budúcim zamestnancom vie úrad ušetriť náklady na ich nábor či rekvalifikáciu, ale hlavne pripraviť si zamestnancov podľa svojich potrieb a požiadaviek. 
​​​​​​​
      „Osvedčenie župnému úradu v Trenčíne ako zamestnávateľovi umožňuje zosúladiť výučbu v škole so svojimi potrebami. Medzi žiakmi a župným úradom vznikne partnerský vzťah, ktorý bude definovaný učebnou zmluvou. Na druhej strane, župa na seba preberá v tomto pozitívnom príklade zodpovednosť za úroveň a kvalitu praktického vyučovania,“ priblížil Patráš.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]