Autor textu: TASR
11.08.2019

Zuzana je ústretová 

Našťastie majú železné zdravie, aj keď málo času prespia.

Foto: Školské

Bratislava 11.08.2019 (TASR)

 Krstné meno Zuzana je v súčasnosti na Slovensku menej rozšírené, aj keď v minulosti bolo obľúbené. Má hebrejský pôvod a v preklade znamená "ľalia", "lotos". Jeho nositeľky oslovujeme Zuza, Zuzka, Zuzi, Zuzanka, Zuzička.

      Zuzany, ktoré oslavujú meniny 11. augusta, majú rýchle reakcie a charakterizuje ich priamosť a ústretovosť. V citovom živote sú oddané a láskyplné.

      Zuzany chcú byť všade prvé. Sú aj neúnavné a veľmi spoločenské. Rodičov, príbuzných, priateľov, či partnerov celkom uťahajú.

      Našťastie majú železné zdravie, aj keď málo času prespia. Zuzany by sa mali pravidelne stravovať.

      Ovplyvňuje ich planéta Venuša. Šťastné farby Zuzany sú modrá a biela. Ochranné rastliny rebarbora a fialka, ochranné kamene záhneda a achát.

      SVÄTÁ ZUZANA, panna a mučenica, ktorej sviatok pripadá práve na 11. augusta. Ďalej herečka a speváčka ZUZANA MAURÉRY, herečky ZUZANA FIALOVÁ, ZUZANA KRONEROVÁ, ZUZANA HAASOVÁ, ZUZANA TLUČKOVÁ, herečka a speváčka ZUZANA NORISOVÁ, speváčka ZUZANA SMATANOVÁ, tenistka ZUZANA KUČOVÁ, reprezentantka v strelectve ZUZANA REHÁK-ŠTEFEČEKOVÁ a ďalšie ženy majú spoločné meno - ZUZANA.

      Stretneme sa s ním vo viacerých piesňach, napríklad aj František Krištof Veselý spieval "Jaj ZUZKA, ZUZIČKA," ... . Hit kanadského básnika, prozaika a pesničkára Leonarda Cohena SUZANNE je známy na celom svete.
​​​​​​​
      Meno ZUZANA dali slovenskí konštruktéri aj 155 mm samohybnej kanónovej húfnici. Ide o autonómnu zbraň, v ktorej sa používa strelivo s kalibrom 155 mm zavedené do výzbroje štátov NATO.


      Zdroje: www.zivotopisysvatych.sk, www.osobnosti.sk, www.csfd.cz, www.haasova.sk, www.supermusic.sk, www.zuzanasmatanova.sk, www.tenislive.sk, www.wtatennis.com, www.olympic.sk, www.leonardcohen.com, www.military.cz, www.valka.cz, www.ztsspecial.sk

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]