Autor textu: TASR
16.09.2019

KSK vyhodnotil kampaň Do školy na bicykli 

Najaktívnejší boli košickí gymnazisti.

Foto: Minedu.sk

Košice 16.09.2019 (TASR)

 Stojan na kolobežky si v pondelok slávnostne prevzalo Gymnázium Šrobárová v Košiciach. Získalo ho za najväčší počet žiakov zapojených do kampane Do školy na bicykli. Stredná odborná škola obchodu a služieb v Michalovciach dostane od Košického samosprávneho kraja stojan na bicykle.

      Do jarnej dvojtýždňovej celonárodnej kampane sa KSK zapojilo prvýkrát. Ako pre TASR povedala riaditeľka košického gymnázia Zlatica Frankovičová, zúčastnilo sa jej približne 200 žiakov z celkového počtu 474. „Prvý ročník bol z nášho pohľadu veľmi úspešný, pretože aj napriek zlému počasiu prišli na bicykli a v podstate im to zostalo ako tradícia," povedala s tým, že počas kampane študentov motivovalo aj získanie takzvanej Karty Petra Sagana, vďaka ktorej nemuseli z vybraného predmetu v daný deň odpovedať.

Mali sme len jeden cyklostojan, keďže pán školník videl obrovské množstvo bicyklov opretých o stenu budovy školy, šikovne zhotovil ďalší. Preto sme teraz požiadali skôr o stojan na kolobežky, ktorý sme doteraz nemali. Študenti chodia do školy aj na kolobežkách a keď je pekné počasie, dokonca aj naše tri kolegyne.

      Dodala Frankovičová. Podľa nej je takáto aktivita prospešná z telovýchovného hľadiska, keďže sa žiaci hýbu, ale aj z toho ekologického. Pripomenula, že škola sa snaží zavádzať rôzne ekologické prvky a podporovať v žiakoch ekologické zmýšľanie.
​​​​​​​
      Do kampane Do školy na bicykli sa zapojili desiatky škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK, ktorý projekt vyhodnotil. Ako uviedol predseda KSK Rastislav Trnka, Gymnázium Šrobárova bolo aktívne nad očakávania. „Som rád, že sa niekto v takejto veľkej miere dokáže zapojiť a zmobilizovať toľko študentov,“ povedal s tým, že cieľom je motivovať študentov k využívaniu ekologických spôsobov dopravy nielen v rámci Európskeho týždňa mobility, ale počas celého roka. Verí, že sa to rozšíri aj na iné školy a zariadenia v pôsobnosti KSK.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]