Autor textu: Ela Dekánková
20.09.2019

Florbalový klub predstavuje pohybový projekt pre škôlky

Snipers Bratislava chce rozvíjať pohybovú pripravenosť detí v predškolskom veku.

Foto: Mladí zverenci Snajprika

Bratislava 20.09.2019 (Skolske.sk)

Florbalový Klub Snipers Bratislava spúšťa registráciu do prvého ročníka projektu Pohybová škôlka so Snajpríkom. Voľnočasová aktivita je určená deťom, ktoré navštevujú škôlky v Bratislavskom kraji. Hlavným cieľom organizátorov je rozvíjať základné pohybové aj sociálne schopnosti od predškolského veku.

„Často sa stretávame s tým, že k nám prídu deti na prvý tréning a chýba im úplný základ. Nemajú správnu techniku behu, nevedia spraviť kotúľ. V tomto programe sa naučia deti základné pohybové zručnosti, behať, skákať, šplhať či hádzať. Po absolvovaní Pohybovej škôlky so Snajpríkom budú deti pripravené na akýkoľvek šport, pre ktorý sa v budúcnosti rozhodnú.“ vysvetľuje prezident Snipers Bratislava Vladimír Roziak, ako vznikol nápad zamerať sa na deti už od predškolského veku.
Pohybová škôlka so Snajpríkom si kladie za cieľ nielen zdravý rozvoj pohybového aparátu detí a športovej všestrannosti, ale aj rozvoj sociálnych väzieb.

Prioritou nie je len zdravie. Chceme aby sa deti naučili pracovať v kolektíve, získali nové priateľstvá a rozvíjali taktiež sociálne väzby.

Vladimír Roziak

Priamo v škôlke


Dva tréningy počas týždňa sa konajú priamo v škôlke, teda v prostredí, ktoré dieťa dobre pozná. Celoročný krúžok tak nekladie nároky na čas rodičov a je prijateľnejší pre deti aj po psychickej stránke.

Financovanie pilotného ročníka zabezpečujú z väčšej časti rodičia, škôlka poskytne vhodné priestory. Skupina 12 detí zaplatí za mesiac tréningov 240 eur. V ideálnom prípade teda výdavok zaťaží peňaženku rodiča 20 eurami mesačne. Organizátori by do budúcna radi preniesli väčšiu časť nákladov na partnerov a odbremenil tak rozpočty rodičov.

Projekt podporila aj spoločnosť Huawei Technologies, ktorá sa stotožňuje s myšlienkou, že deti by nemali pozerať len do telefónov, ale aj sa hrať, hýbať a vytvárať skutočné sociálne väzby.
Do celoročnej pohybovej aktivity sa zapojilo už päť škôlok a prihlasovanie je otvorené pre všetky škôlky v Bratislavskom kraji. Stačí, ak sa prihlásia cez formulár na webstránke
https://www.snipers.sk/snajprik.

O Snipers Bratislava

Snipers Bratislava patrí medzi najväčšie florbalové kluby na Slovensku. Tento rok oslavuje jubilejných 10 rokov, počas ktorých zaznamenal významné úspechy na domácej či medzinárodnej scéne a to najmä v mládežníckych kategóriách. Aktuálna hráčska základňa tvorí 300 chlapcov a dievčat. Počas pôsobenia klubu na florbalovej scéne sa podarilo od najmladších kategórií vychovať množstvo hráčov do Slovenskej extraligy či reprezentácie, vrátane Majstrovstiev sveta vo florbale. Mužský A tím momentálne pôsobí v Slovenskej extralige, kde gro tímu tvoria práve odchovanci Snipers Bratislava.
 

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]