Autor textu: Helena Rusnáková
02.10.2019

Výstava Dary zeme potešila malých i veľkých

Hodová zábava - koncerty - výstavy - požehnanie hasičského vozidla v obci Bánov

Foto: Helena Rusnáková

Bratislava 01.10.2019 (Skolske.sk)

      Posledný septembrový víkend sa v obci Bánov niesol v slávnostnej , ale aj vo veselej atmosfére.
V piatok 27. septembra 2019 bol odštartovaný Bánovský hodový jarmok s Disco Párty v Kultúrnom dome. V sobotu pokračovali hody hudobnými vystúpeniami na tribúne pri kostole a hodovou zábavou.  Vrcholom hodových slávnosti sa stala nedeľa. V dopoludňajších hodinách sa konala slávnostná svätá omša v kostole. V popoludňajších hodinách pokračovali oslavy kultúrnym programom na tribúne pri kostole. Začiatok nedeľného popoludnia patril požehnaniu nového hasičského vozidla Iveco Daily, ktoré starosta obce Bánov Miloš Rybár prevzal pre Dobrovoľný hasičský zbor v obci od ministerky vnútra Denisy Sakovej na Hlavnom námestí v Nových Zámkoch dňa 24. septembra.
      Nedeľné popoludnie bolo otvorené príhovorom starostu obce Bánov, Milošom Rybárom, ktorý privítal Bánovčanov i hodových hostí a oboznámil ich s programom slávnosti. K prítomným sa prihovoril aj farár Peter Čieško. „ Ja by som mu chcel popriať tak netradične, aby ste ho milí hasiči čo najmenej potrebovali, aby neboli v tejto našej krásnej farnosti, obci,  žiadne požiare, ani veľká voda, nech je skôr na okrasu a aj keby čosi, nech vás svätý Michal sprevádza na každom kroku – a svätý Florián“.  povedal Peter Čieško.
      Po úvodných príhovoroch nastal akt požehnania hasičského vozidla. Pretože Bánov spadá do takej oblasti, kde sú možné záplavy, dostali Bánovčania v roku 2015 protipovodňový vozík. V tomto roku patrí Bánov medzi 7 vybraných obcí a miest, ktoré dostali hasičské vozidlo. Starosta obce vyjadril svoju radosť a poďakovanie za tento dar obci so želaním, aby ho bolo potrebné čo najmenej používať, aby obec obišli povodne i požiare.
      Okrem kolotočov a hodových stánkov čakali hodovníkov ďalšie zaujímavosti, ku ktorým patrila výstava z darov zeme, ktorú si mohli pozrieť v kostole, propagačná výstava zvierat vo dvore Zdravotného strediska, futbal a pre návštevníkov bol otvorený aj Dom ľudových tradícií.

pic
Foto: Helena Rusnáková
pic
Foto: Helena Rusnáková
pic
Foto: Helena Rusnáková
pic
Foto: Helena Rusnáková

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]