Autor textu: Školské.sk
08.10.2019

Skončil sa 15. ročník Divadelných Košíc Jozefa Adamoviča

 Skončil sa 15. ročník Divadelných  Košíc Jozefa Adamoviča

Foto: Jozef Myslavský

Košice 08.10.2019 (Skolske.sk)

Do Košíc na 15. ročník  prehliadky  amatérskych divadiel  žiakov základných škôl -  Divadelné Košice Jozefa Adamoviča  prišli ochotníci z obidvoch krajov východného Slovenska.  Kvalita zúčastnených ochotníckych divadiel bola taká veľká, že erudovaná porota z Konzervatória Jozefa Adamoviča na Exnárovej 8 v Košiciach na čele s predsedom poroty Dušanom  Bajínom to mala veľmi ťažké pri výbere tých najlepších. Preto na miestach v zlatom a striebornom pásme boli ocenené viaceré amatérske divadelné súbory.  Hodnotné ceny venovala slovenská herecká legenda Božidara Turzonovová.      
 
  Absolútnym víťazom sa stali  - ochotníci  z detského divadelného súboru Gašparko zo ZŠ Školská 535 v Lendaku, ktorý  vystúpil s vlastnou divadelnou hrou v réžii pani učiteľky Márie Budzákovej „Päť dní v týždni“.  Okrem hodnotných kníh z Vydavateľstva Matice slovenskej  a farebných diplomov MS získali víťazi TVP THOMPSO, ktorý pre víťazov 15. ročníka venoval generálny riaditeľ firmy LYNX s. r.o Košice  Zoltán Kollár a cenu pre víťazov prišiel odovzdať zástupca generálneho riaditeľa firmy Lynx s.r.o  Košice -  jeho syn Róbert Kollár

 V zlatom pásme sa umiestnili: ZŠ Haniska pri Košiciach, Komenského 113 Lipany a amatérsky súbor Regetka zo ZŠ Ruskov.

V striebornom pásme za umiestnili: amatérsky súbor ZŠ Podsadek pri Starej Ľubovni a ZŠ Ždaňa
Pri Košiciach.

              Na tomto jubilejnom podujatí amatérskych divadiel ZŠ z obidvoch krajov východného Slovenska nechýbala STV – štúdio Košice so šarmantnou redaktorkou Nikoletou Ferkovou, ktorá ešte v ten istý deň odvysielala na svojom druhom programe o 17,00 hodine zaujímavú reportáž.
 
               Tí najlepší boli ocenení hodnotnými knihami z Vydavateľstva MS a farebnými diplomami MS, ktoré pre víťazov venovali slovenská herecká legenda Božidara Turzonovová, exminister školstva SR a poslanec NRSR Dušan  Čaplovič, spomínaný dlhoročný sponzor -  generálny riaditeľ LYNX s.r.o Košice Zoltán  Kollár  a zakladateľ festivalu - predseda MO MS v Košiciach - Myslave František Mrva. 

        Účasťou divadelných súborov z obidvoch krajov východného Slovenska sa zvýšila kvalita divadelných predstavení. To konštatovala samotná erudovaná  porota. Veľké poďakovanie patrí vedeniu ZŠ Postupimská 37 v Košiciach na čele s novou riaditeľkou Janou Poláčkovou , ktorá zabezpečila  logistiku  tejto  nádhernej  prehliadky amatérskych  divadiel v priestoroch svojej školy na jednotku povedal na záver zakladateľ krajského matičného festivalu amatérskych divadiel a hlavný organizátor František Mrva.     
                         
      Všetci sa už teraz tešia na šestnásty  ročník, ktorý sa bude  taktiež  konať už koncom septembra 2020 . A bude  to opäť v prekrásnych priestoroch divadelnej sály v ZŠ Postupimská 37  v Košiciach.

 
                       Text a fotky – autor článku-                Jozef Myslavský

pic
Foto: Jozef Myslavský
pic
Foto: Jozef Myslavský
pic
Foto: Jozef Myslavský
pic
Foto: Jozef Myslavský
pic
Foto: Jozef Myslavský
pic
Foto: Jozef Myslavský
pic
Foto:Jozef Myslavský
pic
Foto: Jozef Myslavský

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]