Autor textu: TASR
08.10.2019

Prvý Kemp dualistov ŽSR absolvovalo 20 najlepších študentov

Navštívili zaujímavé prednášky odborníkov z oblasti železničnej dopravy.

Foto: https://www.zsr.sk

Strečno 08.10.2019 (TASR)

 Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) pripravili v Stredisku internátnej prípravy v Strečne prvý ročník Kempu dualistov ŽSR, na ktorom sa zúčastnilo dvadsať najúspešnejších študentov duálneho vzdelávania. TASR o tom informoval hovorca ŽSR Michal Lukáč.

      Doplnil, že cieľom štvordňového kempu bola nielen odmena, ale i ďalšie vzdelávanie, výmena skúseností z vyučovania stredných odborných škôl (SOŠ) na celom Slovensku a v neposlednom rade aj zábava, relax a vzájomné nadväzovanie kontaktov. "Vybraní študenti navštívili zaujímavé prednášky odborníkov z oblasti železničnej dopravy, dopravné laboratórium, motokáry, laserovú arénu, jump arénu, Výhrevňu Vrútky, Múzeum dopravy či najmodernejšiu zriaďovaciu stanicu Žilina-Teplička," uviedol Lukáč.
     

V systéme duálneho vzdelávania sme aktívni hneď od začiatku, a to od septembra 2016. Aktuálne na SOŠ vzdelávame 110 žiakov. Navyše sme tento rok zamestnali našich prvých osem absolventov duálneho vzdelávania, ktorí úspešne ukončili trojročné učebné odbory.

Povedal vedúci oddelenia vzdelávania a rozvoja zamestnancov Generálneho riaditeľstva (GR) ŽSR Ivan Bednár.

      Študenti podľa hovorcu ŽSR navštívili aj dopravné laboratóriá na Žilinskej univerzite v Žiline, absolvovali prednášky o bezpečnosti na pracovisku či interaktívne kurzy prvej pomoci. "Pre mňa bola najväčším zážitkom exkurzia na spádovisku v stanici Žilina-Teplička. Veľa som tam videl a dozvedel som sa aj veľa nových vecí. Ako druhú najlepšiu aktivitu hodnotím návštevu dopravného múzea v Rajeckých Tepliciach, kde to tiež bolo veľmi zaujímavé," zhrnul Jakub Rendek z SOŠ dopravnej v Martine-Priekope.

      Vedomosti preveril aj záverečný kvíz a najúspešnejší tím získal hodnotné darčeky. "Stretnutie žiakov, ktorí sa učia v rovnako zameranom odbore, je veľmi dôležité. Je to skvelá príležitosť na to, aby sa žiaci mohli spoznať, porovnať si, ako fungujú, ako môžu využívať benefity, ktoré im ŽSR ponúkajú a tiež, kde môžu kariérne ďalej rásť," zdôraznil pedagóg Peter Macháč z Dopravnej akadémie v Trenčíne.
​​​​​​​
      "Výsledkom prvého ročníka Kempu dualistov ŽSR je aj spracované video, ktoré bude slúžiť na ďalšiu propagáciu duálneho vzdelávania ŽSR, ako aj pre výchovných poradcov v rámci celého Slovenska," uzavrel Lukáč.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]