Autor textu: Školské.sk
09.10.2019

Prešovský kraj si vysúťažil 9 600 eur na rekonštrukciu školských toaliet

Žiakov úlohy veľmi bavili, a tak sa zapájali s veľkým nadšením.

Foto: Domestos pre školy

Bratislava 09.10.2019 (Skolske.sk)

Piaty ročník súťaže Domestos pre školy sa dočkal svojho finále. Ocenenie si prebralo päť základných a štyri materské školy z celého Slovenska. Mimoriadny úspech zaznamenali školy a škôlky z Prešovského kraja, ktoré na rekonštrukciu toaliet získali dohromady 9 600 eur. Pedagógovia si pritom pochvaľujú nielen samotnú rekonštrukciu, ale aj rozvoj správnych hygienických návykov u detí.
 

Hlavná cena putuje do Udavského v okrese Humenné

Víťazom súťaže sa stala Základná škola s materskou školou Udavské, ktorá dosiahla najväčší počet bodov z celého Slovenska a vysúťažila si tak 2 700 eur. Získala ich vďaka hlasovaniu, zbieraniu bodov za nákup čistiacich prostriedkov a vďaka plneniu súťažných úloh so svojimi žiakmi. „Povinné aktivity boli štyri a všetky boli koncipované tak, aby viedli k zlepšeniu hygienických návykov detí. Žiakov úlohy veľmi bavili, a tak sa zapájali s veľkým nadšením. Hlavná cena je zaslúženou odmenou,“ uviedla riaditeľka víťaznej školy, Mgr. Miroslava Pauliková. Uspela aj Materská škola 17. novembra Sabinov a v prepočte bodov na jedného žiaka zvíťazila aj Základná škola Hervantov z bardejovského okresu a materská škola v Giraltovciach. Do Hervantova tak na úpravu školských toaliet poputovalo 2 700 eur a do Giraltoviec 1 700 eur.
 

Pedagógovia oceňujú aj edukačnú stránku projektu

Okrem zlepšenia sociálnych zariadení je benefitom projektu aj to, že sa deti a všetci zamestnanci školy spoja a spoločne bojujú o výhru. Súťažné aktivity pritom majú zlepšiť hygienické návyky detí. „Projekt má pre materskú školu veľký prínos. Rekonštrukcia toaliet je skutočne dobrý nápad, keďže niektoré škôlky majú vyše 30 rokov, a tak sú ich sociálne zariadenia opotrebované. Súťažné aktivity navyše u detí rozvíjajú správne hygienické návyky inou formou, na akú boli navyknuté. Deti napríklad mimoriadne bavilo objavovať a likvidovať bacily,“ povedala Mgr. Alena Adamová, riaditeľka víťaznej Materskej školy 17. novembra Sabinov, ktorá si vysúťažila 1 700 eur.
 
A keďže škola nemusí vložiť finančné prostriedky iba na rekonštrukciu toaliet, ak ich má v poriadku, môže sa zapojiť aj tak a prípadnú výhru môže použiť na rôzne pomôcky či vybavenie školy. Ďalšie podrobnosti nájdete na stránke projektu www.domestospreskoly.sk.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]