Autor textu: Školské.sk
12.10.2019

Ronie predstavuje ďalší exkluzívny featuring

V klipe Stále Dominika Mirgová stvárňuje jej najväčšiu lásku: HUDBU

Foto: text

Bratislava 12.10.2019 (Skolske.sk)


 
Medzi tohtoročnými letnými hitmi výrazne zarezonoval duet speváčky Ronie s Majkom Spiritom, Bam Bam. Ronie dnes posiela svojim fanúšikom ďalšiu novinku, tentokrát do ich jesenných playlistov – hudobnú spoluprácu s Dominikou Mirgovou. Novinka s názvom Stále vychádza v sprievode atmosférického videoklipu, v ktorom si Dominika Mirgová zahrala hudbu. Exkluzívny featuring Stále je po letnom duete Bam Bam už druhým singlom z debutového EP Domino, ktoré Ronie vydá už túto jeseň.
 

 

Ronie: „Stále je mojím úprimným vyznaním lásky k hudbe“


Ako Ronie prezrádza, pieseň vznikla približne pred dvoma rokmi a až doteraz „čakala v šuflíku“, kým príde jej čas. „Mala som obdobie, kedy som nemala chuť vstať ani z postele, všetko a všetci mi vadili, (čo asi každý poznáme) a vtedy tu vždy bola pre mňa hudba. Práve v tých dňoch som sa vrátila k hudbe, ktorú sme spravili s Hoodinim - chcela som sa vyrozprávať, ale nemala som chuť s nikým hovoriť a tak som začala písať: „Ráno, keď sama vstávam, keď celý svet nezvládam, hľadám rýchly únik, do žíl nechám prúdiť hlasný záznam...” - a zrazu sa celá tá nechuť „prehupsla“ v lásku a vďačnosť za hudbu, za to že je vždy pri mne, aj keď nikto iný nie je, že sa o ňu môžem oprieť a povedať jej všetko, čo chcem.“ 
 

pic
Foto: Tim Wood  

Dominika Mirgová: „Ronie je pre mňa slovenská Christina Aguilera“


Ako Ronie prezrádza, pesnička Stále takmer priniesla jedno veľké hudobné prekvapenie a ešte väčší hudobný návrat. Do tohto duetu totiž ako prvú oslovila speváčku Mishu, ktorá bola odjakživa jej detským umeleckým idolom. Misha so spoluprácou súhlasila, napokon sa ju však, žiaľ nepodarilo zrealizovať: „Aj keď bola Misha za, čas nám neprial a tak to napokon nevyšlo. Je matka dvoch detí a má teraz veľa inej práce ako fotografka a lektorka, má množstvo prednášok. Každopádne, možno do budúcna, keď bude viac času. Oveľa viac...,“ smeje sa Ronie na margo plánov na ďalšiu spoluprácu.  
„No, hneď ako rovnocenná alternatíva mi napadla Dominika, ktorá tiež ako cítiť z jej pesničiek miluje hudbu rovnako ako ja celým srdcom a odovzdáva emócie do svojich songov, tak som ju oslovila s tým, či by mala záujem a súhlasila,“ dodáva Ronie.  
 
 „V jeden deň som dostala od Ronie ponuku, či by som šla do duetu. Súhlasila som, pretože sa poznáme a rozumieme si a ja v podstate ešte nemám žiadnu skladbou so ženou - môj sen je spojiť silné ženské mená na scéne a urobiť „ženskú hymnu“, takže toto je skvelý prvý krok!“ prezrádza Dominika o svojom najnovšom featuringu. Ako vlastne vníma Ronie ako umelkyňu a ako svoju kolegyňu na jednej scéne?  „Ronie je pre mňa taká slovenská Christina Aguilera! Na Slovensku je málo dobre spievajúcich speváčok a Roňula dobre zaspieva a ešte to aj roztočí,“ hodnotí Dominika. Pieseň Stále je venovaná láske k hudbe. Ako by opísala miesto hudby vo svojom živote Dominika Mirgová? „Hudba je pre umelca tým najväčším útočiskom. Útek z reality. HUDBA je moja NARNIA. V mojom momentálnom pracovnom období znamená hudba veľmi veľa. Vždy som mala k nej veľmi blízko - najbližšie. Mám pocit, že som sa do nej ešte viac zamilovala.“
 

pic
Foto: Tim Wood  

Hoodini a jeho hudobná mágia


Okrem Dominiky Mirgovej treba spomenúť ešte jedno meno, ktoré sa spolupodieľalo na vzniku skladby Stále – produkčne pesničku zastrešil stále vyhľadávanejší talent medzi slovenskými producentmi, Hoodini. Prvýkrát sa s Ronie stretol pri spolupráci na jej skladbe Bonnie & Clyde. „Hoodini je človek, ktorý počúva, cíti a číta medzi riadkami. Vždy dá hudbe iný rozmer. Ten človek vie odprodukovať všetko, od country cez boom bap až po popiny a to je obrovské umenie, byť takto širokospektrálny. Vždy, keď sme spolu na niečom pracovali, malo to hĺbku a srdce. To je to, čo v hudbe potrebujem a on to vždy dokáže dodať ako správny dealer (smiech). Hlavne je úžasný človek, čo je pre mňa obrovská pridaná hodnota,“ pochvaľuje si Ronie spoluprácu s Hoodinim.  
 

pic
Foto: Tim Wood  

Dominika Mirgová v úlohe HUDBY

pic
Foto: Tim Wood  


Keďže skladba Stále nesie silné posolstvo a je venovaná elementu hudby a jej miestu (nielen) v živote umelca, Ronie sa rozhodla spoločne so svojím tvorivým tímom „zmeniť v klipe Dominiku na HUDBU“.  „Dominika znázorňuje hudbu, ktorá ma stále sprevádza. Keď napríklad Dominika zrazu v scéne zmizne, chceme ukázať, ako sa cítim, keď hudba nie je pri mne,“ vysvetľuje Ronie metaforický námet videoklipu. Na výrobu klipu bude Ronie spomínať ešte poriadne dlho. Na pľac totiž nastúpila taká chorá, že ako priznáva, z nakrúcania si napokon vôbec nič nepamätá...
 
„Podarilo sa nám natočiť dievčenský klip, ktorý robili iba chlapi!“ dodáva svoj postreh režisér Martin Šule Schulte, ktorý režíroval a nakrúcal videoklip v tvorivom tandeme s Nefkusom. „Nemôžeme povedať nič zlé na baby ani natáčanie - všetko išlo hladko ako sme si predstavovali. S Ronie som spolupracoval už dávnejšie, ešte keď spievala vo Forsomeone. S Dominikou sme spolupracovali prvýkrát,“ dodávajú chalani.
 
Aký to bol teda pre Dominiku Mirgovú pocit – stvárniť vo videoklipe samotnú HUDBU? „Pre mňa to bolo super. Už keď sme túto pesničku tvorili v štúdiu, tak už vtedy sme to mierili tak, že sa vlastne ozývam ako hudba. Dokážem sa do Ronie v tomto smere úplne vcítiť, pretože hudbu milujem a som s ňou neskutočne spätá. Videoklip je poňatý skôr umelecky, takže pre mňa to bolo veľmi zaujímavé a jednoduché nakrúcanie. Výsledok vyzerá veľmi pekne a vkusne. Nedávno som túto skladbu opäť počúvala  a úplne som si ju „vypeckovala“ -  musím povedať, že mám taký pocit, že Ronie bude mať hit :),“ dodáva Dominika.
 
EP Domino už 15. novembra: Singel Stále je po letnom singli Bam Bam druhým trackom a videoklipom z debutového EP Domino, ktoré Ronie vydá na jeseň tohto roka. Ako speváčka dodáva, postupne predstaví aj ďalšie single, ktoré na EP vyjdú. EP Domino oficiálne vyjde v piatok 15. novembra 2019.
 
 

pic
Foto: Tim Wood  

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]