Autor textu: Školské.sk
16.10.2019

StudyFest-veľtrh štúdia v zahraničí – v Bratislave a Košiciach

Ktorá krajina je najžiadanejšou destináciou medzi slovenskými stredoškolákmi? 

Foto: StudyFest

Bratislava 16.10.2019 (Skolske.sk)

Cez víkend 19. – 20. októbra sa slovenským stredoškolákom a rodičom predstavia univerzity a stredné školy z Veľkej Británie, USA, Kanady, Holandska, Dánska a Nemecka.

StudyFest prináša jedinečnú príležitosť oboznámiť sa s možnosťami štúdia v zahraničí, poradiť sa priamo s pracovníkmi zastúpených škôl, zúčastniť sa na prednáškach a využiť rôzne informačné služby týkajúce sa prijímacieho procesu a prípravy prihlášky. Návštevníci sa môžu porozprávať aj so slovenskými študentmi a absolventmi zahraničných vysokých a stredných škôl, ktorí sa radi podelia o svoje osobné skúsenosti a zážitky.

Najsilnejšie zastúpenie bude mať na StudyFeste Veľká Británia, ktorá je zároveň najžiadanejšou destináciou medzi slovenskými stredoškolákmi aj maturantmi. Všetky zúčastnené školy a univerzity sú štátne inštitúcie, na ktorých môžu Slováci stále študovať za rovnakých podmienok, ako domáci študenti. I keď je zatiaľ nejasné, ako dopadne Brexit, britská vláda už na jar tohto roka vydala vyhlásenie, že podmienky pre študentov nastupujúcich v septembri 2020 sa nemenia. Vďaka tomu zostáva Veľká Británia naďalej zaujímavou voľbou tak pre vysokoškolské, ako aj stredoškolské štúdium. Medzi britskými univerzitami na StudyFeste bude napr. University of Essex – univerzita roka 2018, Coventry University – v prvej desiatke v Británii v 9 odboroch, a ďalšie kvalitné inštitúcie, ktoré získali významné ocenenia a investujú milióny do svojho vybavenia a nových zariadení.
Dánsko je dlhodobo obľúbené vďaka bezplatnému štúdiu, avšak v posledných rokoch sa výrazne zvyšuje záujem o Holandsko. Tamojšie univerzity vyučujú široký a zaujímavý výber študijných odborov v angličtine. Vďaka zníženiu školného za 1. ročník na polovicu (€ 1.071), možnosti čerpania štátnej pôžičky a získania grantu je štúdium dostupné aj pre slovenských študentov.

Tretí ročník StudyFest-u prináša niekoľko noviniek: prvýkrát sa zúčastňuje holandská Hague University of Applied Sciences, ktorá je vďaka tomu, že sídli v Haagu, skvelou voľbou pre študentov, ktorí majú ambície pôsobiť v medzinárodných inštitúciách. Pre mladších stredoškolákov bude určite zaujímavá americká organizácia International Student Exchange, ktorej kultúrno-výmenný program patrí medzi najobľúbenejšie a zároveň finančne najdostupnejšie stredoškolské programy. Ďalšou novinkou sú kanadské štátne stredné školy, ktoré okrem kvalitného štúdia ponúkajú aj výborné podmienky pre športové a iné záujmové aktivity. Nemecko bude zastúpené organizáciou, ktorá zabezpečuje obľúbený stredoškolský program a prípravné kurzy na nemecké univerzity.

StudyFest sa uskutoční v sobotu 19.10. v Bratislave v hoteli Crowne Plaza, v nedeľu 20. 10. v Košiciach v hoteli Yasmin. Aktuálne je prihlásených vyše 2 000 záujemcov o účasť. Bližšie informácie a bezplatnú vstupenku je možné získať na stránke www.studyfest.sk.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]