Autor textu: Školské.sk
16.10.2019

Slovenskí študenti v zámorí nesklamali

Študenti mali popri práci možnosť cestovať a spoznávať okolie.

Foto: Medzi piatimi najlepšími predajcami v rámci celého Southwestern Advantage sa umiestnil aj Slovák Martin Križan

Bratislava 16.10.2019 (Skolske.sk)

 Letného pracovného pobytu v USA sa, v rámci programu Southwestern Advantage, zúčastnilo tento rok 39 slovenských študentov. V priebehu troch mesiacov sa Slovákom podarilo predať vzdelávacie knihy v hodnote až 700 000 USD.
 
Programu Southwestern Advantage sa v roku 2019 zúčastnilo približne 900 študentov z Európy a 700 z USA. Napriek skvelým obchodníckym schopnostiam, ktorými sú Američania preslávení, dominovali tento rok v predajoch Európania. Pre mnohých európskych študentov to totiž nebol ich prvý rok v programe a svoje skúsenosti z predchádzajúcich rokov dokázali zúročiť a skombinovať s veľkou dávkou odhodlanosti.
 
Medzi najlepšími piatimi predajcami v rámci celého Southwestern Advantage sa umiestnil aj Slovák Martin Križan s objemom predaných kníh v hodnote takmer 160 000 USD. To je viac než trojnásobok hodnoty predajov najlepšieho Slováka zo sezóny 2018, Martina Michalíka, ktorý tiež figuroval medzi päticou najlepších predajcov. Ak by sme sa ale pozreli hlbšie do minulosti, zistili by sme, že historicky najlepší Slovák dokázal počas jedného leta predať knihy v hodnote až 210 000 dolárov. Pre porovnanie, najlepšia tohtoročná česká obchodníčka, Marie Králová, sa umiestnila až na 17 mieste s objemom predaných kníh v hodnote 104 000 USD.
 
Je ale potrebné zdôrazniť, že 31 českých študentov podávalo vyrovnanejšie výkony, keď predali knihy v hodnote milión dolárov. Slováci za nimi, v tomto smere, o niečo zaostali, keďže 39 študentov predalo knihy v hodnote takmer 700 000 USD. „Slovenskí študenti sa programu zúčastnili už jubilejný 20. rok a ich výsledky sa neustále zlepšujú. To dokazuje, nie len skutočnosť, že predajné zručnosti sa dajú naučiť, ale aj to, že Slováci sú veľmi dobrí obchodníci,“ vysvetľuje operačná vedúca organizačného odboru Southwestern Advantage Veronika Kuníková. „Spolu s estónskymi, lotyšskými, litovskými, poľskými a gruzínskymi študentmi sa skupine 687 študentov podarilo toto leto predať rekordné množstvo kníh o výučbe, v hodnote až 14 miliónov USD,“ dodáva Kuníková.
 
 Študenti mali popri práci možnosť cestovať a spoznávať okolie. Obľúbené sú vodné parky, ale aj známe miesta, ako Niagarské vodopády, Grand Canyon, či Yellowstonský park. Skupina slovenských študentov navštívila aj New York, Miami, Wisconsin Dells, či Chicago. Estónska študentka pracujúca na Aljaške mala dokonca česť spoznať aj rodinku pravých amerických medveďov, hrajúcich sa na dvore rodinného domu. Nevyčísliteľnú hodnotu tak majú skúsenosti a zážitky, ktoré študenti počas náročného leta získali. Tie doplnili teoretické aj praktické vedomosti z taktiky predaja, či asertivity a spoznali miestnu kultúru a ľudí.
 
Program Southwestern Advantage sa špecializuje na tréning podnikateľských zručností študentov, ako sú predaj a manažment. Študenti v USA bývajú v hostiteľských rodinách a pracujú ako podomoví predajcovia, ktorí miestnym predávajú predovšetkým edukačnú literatúru. Prípravy na ďalšie leto a na nábor nových študentov už začali. Tí strávia školský rok intenzívnou prípravou a školeniami.
 
Spoločnosť Southwestern Advantage vznikla pred 160 rokmi v Nashville. V súčasnosti zamestnáva a školí vysokoškolských študentov z celého sveta v podnikateľských zručnostiach, prostredníctvom svojho letného programu v USA. Program Southwestern Advantage ponúka slovenským študentom možnosť stráviť leto v USA, kde majú možnosť získať a rozvíjať svoje obchodné, marketingové a podnikateľské zručnosti prostredníctvom predaja vzdelávacej literatúry. Na základe svojich výsledkov získavajú najlepší študenti aj ďalšie odmeny, v podobe výletov do exotických miest na celom svete. Študenti so skúsenosťami získavajú vlastné tímy, ktoré vedú. Mnohí absolventi neskôr získané skúsenosti a vedomosti využívajú v ďalšom živote.

Viac informácií o programe Southwestern Advantage nájdete na: http://southwesternadvantage.sk.
 

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]