Autor textu: Janka Šuchová
05.11.2019

4. večer svetovej literatúry a jazykov v Evanjelickej spojenej škole v Martine

Dňa 17. októbra 2019 sa už štvrtýkrát v priestoroch školy uskutočnila spoločensko-kultúrna akcia s názvom ,,Večer svetovej literatúry a jazykov“.

Foto:Filip Gallo/Veronika Kocnárová 

Martin 05.11.2019 (Skolske.sk)

Táto akcia prezentujúca bilingválne čítanie v anglickom, nemeckom, francúzskom, ruskom, španielskom i latinskom a zároveň aj v slovenskom jazyku bola tento rok obohatená aj možnosťou priniesť doma nájdené a nevyužívané knihy. A tak sa čítanie podarilo spojiť  aj s predajom kníh. Učitelia a študenti v priebehu týždňa nosili knižky, ktoré už nepotrebovali a chceli im dať druhú šancu. Návštevníci si ich mohli zakúpiť pri vstupe do školy za symbolickú sumu. Knižky, ktoré sa nepodarilo predať, budú darované školám, knižniciam a inštitúciám, ktoré ich najviac potrebujú.

pic
Foto: Filip Gallo/Veronika Kocnárová

Okrem spomínaného predaja kníh si návštevníci mohli užiť bilingválne čítanie. Pre každý jazyk bola určená učebňa, v ktorej sa najprv uskutočnilo čítanie v danom cudzom jazyku a následne, aby aj poslucháči, ktorí daný jazyk neovládajú, pochopili daný text, čítalo sa aj v slovenčine.

pic
Foto: Filip Gallo/Veronika Kocnárová

Pred triedami sa nachádzalo množstvo stánkov, ktoré nám ponúkali typické jedlá a nápoje danej krajiny. Okrem degustácie ste pri každom vstupe do učebne dostali pečiatku na tombolový lístok, pričom ste sa po získaní štyroch "návštevných" pečiatok mohli zapojiť do tomboly a vyhrať zaujímavé knižné ceny. Rovnako sa nezabudlo ani na najmenších. Keďže sa tejto akcie zúčastňujú nielen študenti a žiaci nižších ročníkov, ale aj starí rodičia, rodičia s deťmi, práve pre deti bol pripravený detský kútik, v ktorom sa mohli zahrať, kým si rodičia vypočuli zaujímavé čítania.

pic
Foto: Filip Gallo/Veronika Kocnárová

Ak budete budúci rok v októbri v Martine, určite si túto akciu nenechajte ujsť a príďte sa pozrieť. Ste vítaní, veď dobrého čítania nikdy nie je dosť.

Viktória Ema Kresťanová
Peter Jasič 
(študenti Evanjelickej spojenej školy v Martine)

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]