Autor textu: TASR
04.11.2019

UKF sa zapojí do Týždňa vedy a techniky

Na prednáškach sa bude hovoriť napríklad aj o závislosti od nikotínu.

Foto: UKF

Nitra 04.11.2019 (TASR)

 Na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre sa v pondelok (4. 11.) začne program, ktorým sa všetkých päť fakúlt zapojí do Týždňa vedy a techniky. UKF ponúkne svojim návštevníkom do 10. novembra workshopy, prednášky i viaceré praktické ukážky, ktorými sa pokúsi vzbudiť záujem mladých ľudí o štúdium vedy. Informovala o tom univerzita.

      Fakulta prírodných vied predstaví verejnosti svoje laboratóriá, v ktorých si budú môcť vyskúšať prácu vedcov. Na pripravených prednáškach sa bude hovoriť napríklad o závislosti od nikotínu a marihuany, o liečbe rakoviny i vzdelávaní nadaných žiakov. Fakulta pripravila aj rôzne interaktívne workshopy zamerané na digitálne technológie, GPS, programovanie, spoznávanie matematiky či na ekológiu.

      Fakulta sociálnych vied a zdravotníctva zasa pripravila rôzne podujatia, ktoré sa venujú zdraviu detí i seniorov. Zdravotné poradenstvo bude môcť verejnosť využiť v rámci podujatia Deň zdravia v komunite. Literárnu súťaž, besedu i experimentálnu zážitkovú pedagogiku ponúkne svojim návštevníkom fakulta stredoeurópskych štúdií. Súčasťou Týždňa vedy a techniky tam bude aj gastronomický workshop zameraný na vône a chute Nitrianskeho kraja.
​​​​​​​
      Literárny kvíz, súťaž mladých prekladateľov či najnovšie poznatky o štúdiu cudzích jazykov ponúkne verejnosti filozofická fakulta. Súčasťou podujatí budú aj politologické prednášky a diskusie či podujatia zamerané na poznávanie dejín. Pedagogická fakulta zasa ponúkne workshopy o možnostiach vzdelávania či o úspechoch vo vedecko-výskumnej činnosti doktorandov UKF.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]