Autor textu: Školské.sk
04.11.2019

Dobrodružstvá a lapajstvá miláčikov v nových detských knižkách

Všetky knižné novinky spája, že ich hrdinami sú (aj) zvieratá.  

Foto: Slovart

Bratislava 04.11.2019 (Skolske.sk)


 
Na jeseň sme si pre najmenších čitateľov pripravili tri rozprávkové knihy z dielne slovenských autoriek a autora.

Alexandra Pavelková, prvá dáma slovenskej fantasy literatúry, je známa aj vďaka svojej pomoci opusteným zvieratám. Pre Vydavateľstvo SLOVART napísala príbeh o mačacích kamarátoch s názvom Štyria mačkatieri.
 
Jedného dňa sa život v dome so záhradou navždy zmení. V ten deň totiž majitelia domu zachránia opustené mačiatka a zoberú ich k sebe. Kniha plná dobrodružstiev a zlodružstiev týchto chlpáčov poteší nielen predškolákov a mladších školákov, ale dozaista zaujme aj ich rodičov.
Srdečne Vás pozývame na uvedenie knižky Štyria mačkatieri v kníhkupectve Martinus v Martine (nám. SNP 2) v pondelok 18. novembra o 17:00.
 
 

Ostrieľaná autorka pre dospelých Denisa Fulmeková sa tento raz vrhla na tvorbu pre deti. Jej novinka Ňuňo je o štvornohom chlpáčovi.
 
V trochu bláznivej rodinke Inge a Jožka Milých sa veci často zvrtnú nečakaným smerom a s príchodom neposedného psíka sa dvojica ocitá takmer v roli rodičov. O Ňuňa sa totiž treba nielen postarať, ale ho aj ochrániť pred rôznymi nástrahami. Napríklad sa stretne zoči-voči s diviakom i medveďom, ale nájde tiež strateného papagája, blysne sa v televíznej relácii či dostane psie vysvedčenie. No najťažšia skúška ho ešte len čaká, a to, keď sa manželom narodí bábätko.
 
 
Zviera z inej planéty autora Martina Šišku je príbeh zememerača a jeho psa, ktorí neodolajú melódii neznámej piesne a vyberú sa za ňou. Myslia si, že ich vábi zviera z inej planéty. Vďaka melódii zažijú rôzne dobrodružstvá, spoznajú zvláštne tvory a nakoniec ich pieseň privedie domov. Ale už nie sú len dvaja, vrátia sa štyria. Kto alebo čo je neznáme zviera z inej planéty sa dozviete v pôvabnom príbehu, ktorý je ilustrovaný obrázkami autora.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]