Autor textu: Ing.Bernardína Jedináková
15.11.2019

Europoslanec Ivan Štefanec besedoval so študentami z Vranova nad Topľou

Stretnutie študentov Cirkevného gymnázia sv.Františka s europoslancom           bolo v rámci projektu EUROSCOLA 2020 - Hovorme o únii rečou mladých a pre mladých.

Foto: text

Vranov nad Topľou 15.11.2019 (Skolske.sk)

V posledný októbrový pondelok sa stretli študenti Cirkevnej spojenej školy vo Vranove nad Topľou    v rámci projektu EUROSCOLA 2020  s europoslancom Ivanom Štefancom  a bývalým poslancom NRSR  Pavlom Zajacom.


pic
Foto: Europoslanec Ivan Štefanec a rodák z Vranova Pavol Zajac

Počas zaujímavej besedy sa mali gymnazisti  možnosť opýtať otázky, ktoré im vŕtali v hlave už dávno. Najviac ich  zaujímal BREXIT.  Pán europoslanec Štefanec  vysvetlil, že aj pre samotnú Veľkú Britániu nie je výstup z Európskej únie  najlepším riešením, keďže so sebou prináša aj rôzne nevýhody. Tiež to, že je lepšie pre celú Európsku úniu ak odídu s dohodou.
Pavol Zajac zase vyviedol z omylu všetkých, ktorí boli presvedčení, že naše členstvo v EÚ je možné vnímať len negatívne.  "Čo robí Európa pre nás ? "Eurofondy nám pomáhajú zveľaďovať naše okolie a tiež cestovanie a študovanie v zahraničí sú obrovskými výhodami, najmä pre  mladých študentov. 
Vďaka pánovi Ivanovi Štefancovi  sa mladí dozvedeli čím sa  prioritne bude zaoberať  Európsky parlament v tomto volebnom období. Prezradil  aj svoje úspechy pri schvaľovaní niektorých zákonov.

Na záver besedy sa študenti cirkevného gymnázia  rozlúčili so vzácnymi hosťami krátkou kultúrnou vložkou v podobe speváckeho vystúpenia.  Z tohto stretnutia si každý odniesol malý darček od  Ivana Štefanca a hlavne dobrý pocit z užitočne stráveného času a samozrejme  hlavu plnú nových vedomostí. chceme sa hosťom poďakovať za to , že si našli vo svojom nabitom kalendári čas na mladých z Vranova.

pic
Foto: Pieseň pre hostí
pic
Foto: Diskusia mladých gymnazistov

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]