Autor textu: Ľuboš Lukáč
15.11.2019

Začína sa registrácia do ôsmeho ročníka Logickej olympiády

Je to súťaž intelektovo nadaných žiakov do 15 rokov.

Foto: Logickaolympiada.sk

Prešov 15.11.2019 (Skolske.sk)

Doteraz sa do najväčšej súťaže tohto druhu zapojilo viac ako pätnásťtisíc školákov z celého Slovenska. Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove, Pedagogická fakulta Prešovskej univerzity v Prešove a mesto Prešov ohlásili začiatok registrácie do Logickej olympiády mimoriadne nadaných žiakov.

Do ôsmeho ročníka súťaže môžu školy zaregistrovať intelektovo nadaných žiakov od novembra. Do špecifickej súťaže je možné zaregistrovať školákov z tried pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním a žiakov, začlenených (integrovaných) ako nadaných v klasických triedach. Stačí vyplniť jednoduchý elektronický formulár, zverejnený na webovej stránke súťaže Logická olympiáda. A to do ôsmeho januára 2020, kedy bude registrácia uzatvorená.

Súťaž sa začína školskými kolami v dvoch súťažných kategóriách: žiaci 1.-4. ročníka ZŠ a žiaci 5.-9. ročníka ZŠ. Školské kolá logickej olympiády prebehnú na zaregistrovaných školách v priebehu februára 2020. Samotná súťaž vyvrcholí o mesiac neskôr už tradične na Pedagogickej fakulte Prešovskej univerzity v Prešove celoslovenským finálovým kolom.

Finálové kolo Logickej olympiády má dve časti. Jednotlivé úlohy sú zamerané na matematický úsudok, priestorový úsudok, logický úsudok a verbálne myslenie. Po ukončení testovania pripravili organizátori pre finalistov ďalšiu zaujímavú súťaž, ktorá nahradí doteraz známe workshopy pre nadaných žiakov.

Súčasťou celoslovenského stretnutia intelektovo nadaných je Večer Talentov – stretnutie nadaných žiakov z celého Slovenska v predvečer konania súťaže.

Učitelia, rodičia žiakov, študenti vysokých škôl a laická verejnosť sa môžu tešiť na odborný seminár Rozumieme nadaným. Ten sa koná paralelne so samotnou olympiádou nadaných. Keďže výchova a vzdelávanie nadaných žiakov patrí medzi čoraz diskutovanejšie témy, pozvaní hostia prinesú odpovede na rôzne aktuálne otázky a problémy.

Logická olympiáda žiakov so všeobecným intelektovým nadaním patrí medzi projekty celoslovenskej iniciatívy Rozumieme nadaným. Organizátorom projektov je Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove.

pic
Foto: Logickaolympiada.sk
pic
Foto: Logickaolympiada.sk

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]