Autor textu: Sofia Dobranská
18.11.2019

Ima3kuly na oranžovom gymnáziu v SNV 

Tohtoroční tretiaci nezobrali organizáciu tejto obľúbenej akcie na ľahkú váhu. 

Foto: Sofia Dobranská

Bratislava 18.11.2019 (Skolske.sk)

„Ako docieliť aby boli naše imatrikulácie pre prvákov úžasným zážitkom a zároveň nezabudnuteľným večerom? Po vášnivej diskusii sme sa konečne zhodli na téme, ktorá vystihovala všetky naše nápady.  MAFIA!  Prezradila tému tohtoročných imatrikulácii Viktória Jakubcová z 3.A.

Čakalo ich veľa práce a rozdelenie úloh. Moderovanie, kulisy, videá, pozvánky, vymýšľanie aktivít -  to všetko chceli mať pripravené tip-top. „Bolo to pre nás stresujúce a nemohli sme povedať na 100% či sa nám to podarí. S podujatím museli byť spokojné obidve strany obecenstva : študenti aj profesorský zbor,“ dodala Viky.

Po niekoľkých týždňoch nastal deň D. Deň imatrikulácii. Dovolím si povedať za všetkých prvákov, že sme sa aj veľmi tešili, aj mali obavy. Keďže téma bola mafia, každá trieda reprezentovala oblečením inú. Áčkari oblečení v kimonách japonskú, béčka drsných Američanov, céčka slušných a vždy elegantných Talianov. A dečkári s baranicami na hlave Rusov. Cestou do kina, kde sa imatrikulácie konali, každá trieda skandovala a spievala.

“Imatrikulácie boli veľmi dobré, zažili sme veľa srandy a užili sme si to. Najlepšie bolo, ako sme cez mesto spievali a kričali, že kto sme: Céčka - talianska mafia. Chcela by som sa poďakovať tretiakom a profesorom za organizáciu a usporiadanie tejto zábavnej akcie,“ povedala svoje dojmy Zora Frankovičová z 3.C. P

​​​​​​​Po príchode všetkých tried do kina sa začali samotné Imatrikulácie. Každá trieda mala svojho maskota, ktorý mal povzbudzovať svojich spolužiakov ale musel splniť aj úlohy za tých, ktorí nemal odvahu prísť na "imatky". V úlohách žiaci oranžového gymnázia ukázali svoje umelecké či športové schopnosti, a  aj keď boli v skupine povyberaní z rôznych tried spolupracovali a povzbudzovali  jeden druhého. Zahrali si aj hry o tróny- stoličkový tanec alebo prečítali citáty odzadu. Celá táto akcia sa niesla v pozitívnom duchu a každý povzbudzoval svojich spolužiakov. Program dopĺňali krátke vtipné videá, ktoré ukazovali život na oranžovom gymnáziu. Na konci si celé kino zaspievalo. Áno, dokonca aj profesori. “Atmosféra bola skvelá. Budeme si na to pamätať ešte dlho.“ Kristína Hatalová z 3.C. Celé to dopadlo na výbornú a veru nemali sme sa čoho obávať. Nakoniec Viky dodala:  „Sme s našou prácou spokojní. Ale najviac nás teší pozitívna spätná väzba od prvákov a ďalších žiakov školy, ktorí potvrdili, že sa nám tento ťažký oriešok podarilo rozlúsknuť.“

MATRIKULÁCIE, tradičná a obľúbená školská akcia, kde tretiaci „krstia“ prvákov a tým sa oficiálne stávajú žiakmi Oranžového gymnázia na Školskej ulici.

pic
Foto: Sofia Dobranská
pic
Foto: Sofia Dobranská
pic
Foto: Sofia Dobranská

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]