Autor textu: Valéria Lelkes
22.11.2019

Čínsky kulinársky workshop na Súkromnej SOŠ v Dunajskej Strede.

Žiaci sa zoznámili s tradičnými čínskymi ingredienciami.

Foto: Valéria Lelkes

Bratislava 22.11.2019 (Skolske.sk)

Prvý novembrový týždeň na Súkromnej strednej odbornej škole s vyučovacím jazykom maďarským v Dunajskej Strede v rámci rozvojového projektu Zvyšovanie kvality odborného vzdelávania v gastronómii s rozvíjaním kompetencií žiakov pomocou multikultúrnej výchovy prebiehal v duchu čínskej kultúry.

Dňa 7.11.2019 prváci študijného odboru služby v cestovnom ruchu predviedli zaujímavú prezentáciu čínskej kultúry a kulinárskych špecialít, ktorá bola spojená so živou diskusiou. Prezentácia žiakov nadviazala na prednášku o hollywoodskej Číne. Prednášateľ, Mgr. Gergely Vida, PhD., poukazoval na vplyv čínskych bojových umení na filmový priemysel v Hollywoode. Prednáška bola naozaj autentická vďaka krátkym ukážkam z amerických blockbusterov.

Čínsky týždeň bol ukončený 11. novembra kulinárskym workshopom pod vedením čínskeho šéfkuchára Weifenga Xiu, ktorý spolu so žiakmi učebného odboru cukrár kuchár pripravili tradičnú ostro-kyslú polievku. Žiaci sa zoznámili s tradičnými čínskymi ingredienciami a naučili sa ich spracovať. Gastronomický workshop vyústil do pohostenia žiakov a pedagogických zamestnancov strednej školy v školskej jedálni, kde ich čakali pekne prestreté stoly a netradičné chutné jedlo.
​​​​​​​
Počas celého týždňa výchovno-vzdelávacie ciele boli zamerané na rozvoj poznania cudzích kultúr a tolerancie, akceptáciu kultúrnej rozmanitosti a na rešpektovanie kultúrnej odlišnosti. Žiaci si uvedomili, že spolunažívanie ľudí rôznych kultúr a vierovyznaní je skutočným obohatením každej spoločnosti. Počas workshopu si získali cenné a aplikovateľné vedomosti.
 
 Valéria Lelkes

pic
Foto:Valéria Lelkes
pic
Foto: Valéria Lelkes

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]