Autor textu: TASR/Školské.sk
22.11.2019

Teach for Slovakia začína šiesty ročník

Privítal 17 nových účastníkov.

Foto: Lukáš Zacha

Bratislava 22.11.2019 (Skolske.sk)

V šiestom ročníku projektu Teach for Slovakia (TFS), ktorý otvorili v piatok slávnostným ceremoniálom, pribudlo 17 nových účastníkov. V programe je tak spolu zapojených už 80 mladých ľudí. Na tlačovej konferencii o tom informovala Veronika Pavlíková Klindová z TFS.

      "Snažíme sa pokryť všetky typy škôl, od západu od Záhoria až po ukrajinskú hranicu vrátane toho, že sme vo veľkých mestách, napríklad na Luníku IX v Košiciach, až po maličké dedinky, napríklad Malčice za Michalovcami," hovorí CEO projektu Stanislav Boledovič. Novinkou tohto roku je, že účastníci začali pôsobiť aj na stredných odborných školách.

      Štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Peter Krajňák vníma pozitívum projektu v tom, že účastníci prinášajú do škôl sviežosť a inovácie.

A čo je dôležité, po skončení dvojročného pôsobenia na školách, prichádzajú aj do štátnej správy.

Podotkol s tým, že viacerí pôsobia na ministerstve či na výskumnom ústave, kde môžu zužitkovať svoje skúsenosti z praxe.

      Eva Dušeková patrí k novým účastníkom programu. Vyštudovala biochémiu a biofyziku, po štúdiách však zistila, že ju práca nenapĺňa. V rámci TFS absolvovala v role učiteľa na škole v Chminianskych Jakubovanoch zatiaľ prvý mesiac. "Je to naozaj náročné, ale vidím v tom zmysel," vraví.

      Dva roky na škole má už za sebou Paulína Masaryková. "Človek sa naučí naozaj tešiť sa z maličkostí, lebo v tom systéme, v ktorom fungujeme, je to naozaj veľmi ťažké pre učiteľov,"
skonštatovala. V súčasnosti pôsobí vo Výskumnom ústave detskej psychológie a patopsychológie.

      TFS je súčasťou medzinárodného programu fungujúceho v 50 krajinách sveta s cieľom zlepšiť kvalitu systému vzdelávania. Víziou programu je, aby raz všetky deti mali šancu v živote uspieť. Program funguje pod záštitou prezidentky SR Zuzany Čaputovej.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]